Presedintele Klaus Iohannis a primit-o, luni, la Palatul Cotroceni, pe asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, notand ca a trecut un an de la ultima intalnire, perioada in care multe lucruri au evoluat in bine, insa altele "mai putin".
La intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si euroasiatice a venit insotita de ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. In debutul discutiilor, seful statului a afirmat ca este "o placere" sa o reintalneasca pe Victoria Nuland si sa o primeasca, din nou, la Palatul Cotroceni, scrie MEDIAFAX.

"A trecut exact un an de cand ne-am vazut ultima oara. Multe lucruri s-au schimbat intre timp, unele in bine, altele mai putin in bine, iar astazi vom avea sansa sa discutam despre unele dintre ele", a spus Klaus Iohannis.


Victoria Nuland a afirmat, la randul ei, ca se bucura sa revina in Romania, in cadrul vizitei ei anuale din ianuarie, acesta fiind un prilej pentru a discuta "ca aliati" despre prioritatile comune. Mai mult, oficialul american a spus ca a avut deja o serie de intalniri cu autoritatile din Romania, care au decurs foarte bine. Ea s-a intalnit duminica seara cu premierul Dacian Ciolos si luni cu ministrul Apararii Mihnea Motoc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.