Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, vine la Bucuresti, unde are intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Dacian Ciolos pentru a discuta probleme bilaterale.

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos si cu alti reprezentanti ai noului guvern pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun in cadrul parteneriatului nostru strategic", a precizat Ambasada SUA la Bucuresti, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit unor surse oficiale, vizita oficialului american va avea loc luni, insa detaliile privind programul intalnirilor nu a fost inca stabilit.

Vizita are loc in conditiile in care secretarul de stat american, John Kerry, ar urma sa vina la Bucuresti, el acceptand in decembrie invitatia ministrului de Externe roman, Lazar Comanescu de a face o vizita oficiala in Romania, in 2016.

Victoria Nuland a vizitat de mai multe ori Romania, iar ultima oara s-a aflat la Bucuresti in ianuarie 2015, la scurt timp dupa ce presedintele nou ales Klaus Iohannis si-a preluat mandatul. La momentul respectiv, oficialul american s-a intalnit cu seful statului, cu premierul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. Intr-un interviu acordat MEDIAFAX, Victoria Nuland declara atunci ca exista "progrese considerabile" in ceea ce priveste unele aspecte ale statului de drept, dar avertiza asupra faptului ca fenomenul coruptiei este o chestiune de siguranta nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.