Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi seara, la intalnirea cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Germania, reuniti la Ambasada din Berlin, ca isi va pastra independenta politica pana la finalul mandatului de prim-ministru si ca nu va candida la alegerile din 2016.

"Am decis sa-mi pastrez aceasta independenta (politica -n.r.) pana la capatul mandatului si sa nu ma prezint la alegerile din 2016, tocmai pentru a-mi pastra credibilitatea ca ceea ce vreau sa fac ca si prim-ministru si ceea ce acest guvern vrea sa faca este ceea ce spune. Vrem sa ne concentram mai ales pe un fel de a face administratie in Romania pentru a creste eficienta si credibilitatea administratiei pentru ca din prespectiva mea si din prespectiva noastra, ca Guvern, cresterea increderii in stat porneste mai ales si in primul rand de la calitatea administratiei publice in raport cu cetateanul si in raport cu misiunile pe care le are", a spus Ciolos in discursul la Ambasada Romaniei la Berlin, in cadrul vizitei oficiale din Germania.

Premierul a mai tinut sa precizeze faptul ca este convins ca, in timp, ceea ce va face guvernul pe care il conduce in acest an se va resimti "inclusiv in modul in care Romania va fi apreciata in exterior si in Uniunea Europeana". Ciolos a mentionat ca romanii din Germania sunt ''cunoscuti si recunoscuti'' ca fiind o comunitate bine integrata, adaugand ca modul in care sunt percepute comunitatile de romani din statele membre contribuie la imaginea Romaniei in Uniune. El a anuntat ca va efectua o noua vizita in Germania in primavara acestui an, vizita ce va avea un "preponderent caracter economic".

In cadrul vizitei pe care a efectuat-o joi la Berlin premierul Dacian Ciolos a avut pe agenda oficiala si o intrevedere cu Stanislav Tillich, presedintele Bundesrat, in cadrul careia a aratat ca Romania doreste sa beneficieze de expertiza de dezvoltare a landurilor din estul Germaniei. De asemenea, Dacian Ciolos s-a intalnit si cu Karl-Heinz Brunner, Rainer Arnold, Christoph Bergner, Ute Vogt, Patrick Sensburg, reprezentanti ai Grupului parlamentar de prietenie din Bundestag. Parlamentarii germani au fost interesati atat de dimensiunea economica a relatiilor romano-germane, cat si de aplicarea sistemului de invatamant dual, modalitatea in care romanii din diaspora isi pot exercita dreptul la vot si de continuarea luptei anticoruptie, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Prim-ministrul a fost primit, joi la Berlin, in cadrul unei vizite oficiale, de cancelarul german Angela Merkel, insa nu a fost respectat intocmai protocolul pentru ca fanfara nu a mai intonat imnul Romaniei din cauza temperaturilor scazute de la Berlin.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, dupa intrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Ciolos, ca Romania a facut eforturi in ceea ce priveste apararea granitelor si combaterea coruptiei, dar asteapta raportul CE, in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.