Guvernul a decis, miercuri, in ultima sedinta din acest an, ca salariul minim pe economie sa creasca la 1.250 de lei incepand cu 1 mai 2016, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, precizand ca de aceasta majorare vor beneficia peste un milion de romani, inclusiv bugetarii.

”Reluarea dialogului social era importanta. Nu a fost un dialog simplu, dar important a fost ca s-a reluat si s-a ajuns la o concluzie”, a spus Suciu, referindu-se la negocierile cu sindicatele, care au cerut ca salariul minim pe economie sa creasca din 1 ianuarie 2016.

El a precizat ca de aceasta majorare a salariului minim pe economie, prevazuta intr-o Hotarare de Guvern adoptata miercuri, vor beneficia, in total, 1.131.000 de salariati, din care peste un milion sunt din sectorul privat. De aceasta crestere vor beneficia si cei aproximativ 39.000 de bugetari, scrie MEDIAFAX.

”Am incercat sa reducem impactul negativ pe care l-ar avea majorarea salariului minim asupra unor industrii. Prin termenul obtinut, incercam sa identificam industriile care ar putea fi afectate si sa gasim elementele de suport pentru a putea prelua majorarea salariala fara sa fie concedieri sau reduceri de activitate. Consideram ca in aceste luni in care firmele vor beneficia si de facilitatile fiscale, introduse de la 1 ianuarie, vor putea gasi resurse pentru a integra aceasta majorare fara daune semnificative”, a aratat purtatorul de cuvant al Guvernului.

El a mai spus ca exista un decalaj intre salariul minim si cel mediu din economie, dar ”elementele de productivitate a muncii si de competitivitate a economiei nu pot fi compensate prin majorare salariala abrupta”. ”Deci de la 1 mai avem acest nou salariu in plata”, a adaugat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.