Indemnizatia consilierilor locali, stabilita la 5% din salariul primarului, ar putea creste potrivit unei propuneri legislative prin care se cere actualizarea sumei primite de consilierii locali, pe motiv ca actualizarile nu au mai fost facute din 2010, timp in care indemnizatia primarului a crescut

Initiativa legislativa prevede ca "pentru participarea la sedintele consiliului local si ale comisiilor de specialitate, consilierul local primeste o indemnizatie stabilita in conditiile legii, care se actualizeaza in functie de indemnizatia primarului".

Potrivit expunerii de motive semnate de senatorul PSD Liviu Octavian Bumbu si deputatul ALDE Sorin Teju, in prezent, indemnizatia consilierilor locali este de 5% din salariul primarului, suma care nu a mai fost actualizata din anul 2010.

Initiatorii proiectului de lege care ar putea majora indemnizatia consilierilor locali cer dezbaterea si adoptarea initiativei legislative in procedura de urgenta. Camera Deputatilor este prima camera sesizata, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.