Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea de aprobare a OUG prin care au fost cuprinse, in cadrul discutiilor din Parlament, si sporuri pentru medicii si asistentii care au lucrat suplimentar dupa tragedia din clubul Colectiv, in urma careia 63 de persoane si-au pierdut viata.

Parlamentul a adoptat, pe 15 decembrie, cu 212 voturi "pentru", 2 "impotriva" si o abtinere proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii concurentei privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, cu 46 de amendamente admise.

Printre acestea se numara si un amendament depus de PSD care propune sporuri pentru cei care au lucrat suplimentar in urma tragediei petrecute in seara de 30 octombrie la Colectiv. Astfel, potrivit amendamentului, suplimentarea vizeaza personalul care a acordat ingrijire, asistenta medicala, consiliere si transport sanitar, dar si personalul care a insotit pacientii transferati in spitalele din strainatate, scrie MEDIAFAX.

Salarizarea se va realiza in functie de tariful orar aferent salariului de baza avut, la care se adauga un spor de 100% din tariful orar al salariului de baza.

Aceasta initiativa parlamentara a fost sustinuta de Executiv. ''E o initiativa legislativa, un amendament in Parlament pe care Guvernul, evident, il sustine. Va fi o modificare in Parlament pe care inteleg ca in cursul acestei sesiuni parlamentare o vom avea activa. Asadar, undeva spre mijlocul lunii decembrie aceasta prevedere va fi trecuta de Parlamentul Romaniei. Urmeaza sa avem un raport la nivelul Ministerului Sanatatii, cu toata evaluarea orelor suplimentare si, in cel mai scurt timp posibil, din acel moment, se vor face aceste plati", declara purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, pe 25 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.