Traian Basescu sustine ca, sub atenta supraveghere a lui Iohannis, PNL si PSD revin la regimul pensiilor speciale, "ticalosia" urmand sa fie desavarsita luni prin adoptarea pensiilor pentru alesii locali, fostul presedinte cerandu-i lui Ciolos sa emita OUG de suspendare a acestor masuri.

"De mai bine de un an, sub atenta supraveghere a presedintelui Iohannis, PSD si PNL au dus o politica de revenire la pensiile speciale si marire de salarii, incercand sa isi atraga electorat utilizand banii publici. Astazi (luni-n.r), ticalosia va fi desavarsita prin introducerea pensiilor speciale si pentru administratia locala. Cele doua partide nu fac nimic altceva decat sa ingroape viitorul generatiei tinere si sa o inhame la plata datoriilor facute de parinti", scrie Traian Basescu, pe Facebook, intr-o postare intitulata "Ziua in care PSD si PNL ingroapa in datorii viitorul tarii".

Liderul Miscarii Populare mai spune ca, in aceste conditii, mai exista o singura solutie: Guvernul Ciolos sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa suspende pe timp nelimitat aplicarea tuturor legilor care acorda pensiile speciale, cu exceptia celor care ii privesc pe magistrati.

Basescu mai precizeaza ca, in 2015, deficitul fondului de pensii a fost de circa 19 miliarde RON, iar pentru 2016 se prefigureaza un deficit de circa 22 de miliarde RON.

Proiectul de lege privind acordarea pensiilor speciale pentru alesii locali - primari, viceprimari, sefi de consilii judetene- va fi dezbatut si votat, luni, de plenul Senatului, for decizional, proiectul fiind sustinut de PSD, insa contestat de liberali, care au anuntat ca vor vota impotriva, scrie MEDIAFAX.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor, in luna noiembrie, iar comisiile de specialitate din Senat au acordat un raport favorabil, fara amendamente. Discutarea legii in Senat vine la mai putin de o saptamana de cand Parlamentul a adoptat si proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Discutia privind pensiile alesilor locali vine dupa ce, saptamana trecuta, la final de sesiune, deputatii si senatorii au adoptat si legea privind pensiile parlamentarilor, lege care urmeaza sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis, dupa ce a parcurs si etapa reexaminarii cerute de seful statului.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.