PSD considera ca bugetul pe anul 2016 raspunde obiectivelor economico-sociale actuale, insa sugereaza Guvernului sa asigure continuarea combaterii ferme a evaziunii fiscale, a spus presedintele PSD, Liviu Dragnea in plen, dupa votarea bugetului.

"Consideram ca bugetul pe anul 2016 raspunde intr-o mare masura obiectivelor economico-sociale actuale, iar pentru realizarea unui deficit cat mai mic in executie, sugeram Guvernului Ciolos sa asigure continuarea combaterii ferme a evaziunii fiscale si imbunatatirea colectarii veniturilor din economia interna, concentrarea deosebita pentru absorbtia fondurilor europene, utilizarea cat mai eficienta a fondurilor publice in cadrul executiei bugetare si adoptarea unei decizii cat mai urgente privind data la care se va realiza cresterea salariului minim", a spus Dragnea in plenul reunit.

De asemenea, presedintele PSD a spus ca grupurile parlamentare ale PSD au votat proiectul Legii bugetului si a sugerat Guvernului sa operationalizeze structurile din cadrul Ministerului Finantelor Publice, infiintate in scopul prioritizarii investitiilor si monitorizarii eficiente a cheltuielilor publice, cu informarea periodica asupra rezultatelor obtinute in aceste domenii.

"Dupa calculele noastre, in cazul in care salariul minim se va majora in prima parte a anului 2016 la 1.200 de lei lunar, se va mentine in continuare corelatia economica adecvata dintre cresterea productivitatii muncii si cresterea salariului mediu, in sensul ca productivitatea va creste mai mult decat salariul", a explicat liderul PSD.

Dragnea a explicat ca guvernarea PSD a redus fiscalitatea prin diminuarea contributiilor sociale, a TVA la alimente si neimpozitarea profitului investit, ponderea veniturilor bugetare in PIB, a crescut de la 31,4% in 2009, la 32,1% in PIB in 2014 si, conform estimarilor la 32,3% in 2015, scrie MEDIAFAX.

"Aceste evolutii pozitive s-au inregistrat in primul rand datorita combaterii ferme a evaziunii fiscale si cresterii pe acest fond a gradului de conformare a contribuabililor. Astfel, veniturile din economia interna cresc usor, de la 30,3% in 2009, la 30,5% estimat in 2015", a mai spus Liviu Dragnea.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

In ceea ce priveste lucrarile de investitii, Guvernul anterior a stabilit obligatia prioritizarii acestora, astfel incat proiectele incepute sa poata sa fie finalizate in timp, in raport cu raportul de multiplicare pe care il genereaza asupra activitatii economice si cu importanta lor sociala, potrivit presedintelui PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.