PNL vrea sa discute in ianuarie cu noul Guvern diminuarea taxelor pe munca, a declarat, luni, copresedintele PNL Alina Gorghiu, comentand pe tema dezbaterilor publice privind majorarea salariului minim pe economie.

''Nu s-a spus ca este inghetat (salariul minim –n.r.). Domnul prim-ministru a anuntat ceea ce am agreat cu totii, ca este nevoie de un studiu de impact'', a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o emisiune la Antena 3.

Ea a afirmat ca nici PSD nu a refuzat aceasta idee a necesitatii unei analize amanuntite. Copresedintele PNL a sustinut ca ''este cat se poate de firesc'' ca atunci cand este luata o masura economica, aceasta sa nu fie gandita ca o masura strict administrativa. "Ia o masura in cunostinta de cauza, verifica efectele, vezi daca este sau nu o masura benefica, daca afecteaza competitivitatea, daca iti pune presiune pe forta de munca din privat, daca isi genereaza munca la negru sau dimpotriva iti aduce beneficii si atunci intr-o luna, doua luni de zile vom vedea in mod real care sunt beneficiile sau punctele slabe ale acestei mariri", a sustinut Gorghiu.

Ea a mai spus ca o masura singulara nu este suficienta si ca vor trebui identificate acele masuri care sa puna in miscare economia. In acest context, copresedintele PNL a sustinut ca si-ar dori ca in luna ianuarie sa discute cu premierul despre diminuarea taxelor pe munca.

''Eu ca lider al PNL mi-as dori sa vad ca in ianuarie discutam cu primul ministru si cu Cabinetul sau despre un lucru pe care il cerem de aproape un an - diminuarea taxelor pe munca, ridicarea poverii pe munca. Trebuie facute analize inclusiv pentru aceasta diminuare a taxelor pe munca'', a subliniat copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a sustinut ca Romania este pe ultimul loc din UE in ceea ce priveste sumele incasate la buget, afirmand ca acest fapt ar trebui sa ridice un semn de intrebare statului. ''De unde vine incapacitatea? Vine din incapacitatea autoritatilor care administreaza acest capitol, din reaua credinta a contribuabilului? Trebuie vazuta buba si sparta. Trebuie rezolvat acest capitol'', a adaugat ea.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, dupa prezentarea finala a bugetului pe 2016, ca Guvernul va trebui sa ia pana la sfarsitul acestui an o decizie legata de salariul minim pe economie, precizand ca la inceputul saptamanii viitoare va convoca comisia tripartita pentru o discutie in acest sens.

"Eu nu-l iau ca pe un ultimatum (solicitarea presedintelui PSD Liviu Dragnea-n.r.), pentru mine este importanta discutia cu membri din aceasta comisie tripartita, deci cu sindicatele si cu patronatele. Am avut o prima discutie cu sindicatele si am convenit un calendar, urmeaza ca vineri sa aiba loc o prima discutie informala pe cateva analize pe care si Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii le pregateste, deci va avea loc vineri aceasta discutie impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor, patonatele si sindicatele, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa convocam, in mod formal, comisia tripartita care trebui sa fie in masura sa ia aceste decizii si pe baza analizelor pregatite si, pornind de aici, noi suntem constienti ca intr-un fel sau altul, Guvernul trebuie sa ia o decizie pana la sfarsitul acestui an vizavi de situatia privind salariul minim, indiferent ca este vorba de mentinerea salariului minim actual sau de modificarea lui", a declarat Dacian Ciolos, intrebat fiind de jurnalisti in legatura cu solicitarea lui Liviu Dragnea.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut, sambata, premierului Ciolos ca, pana cel mai tarziu marti, inainte ca Parlamentul sa voteze bugetul pe 2016, Guvernul sa transmita cand si cu cat va fi majorat salariul minim pe economie, precizand ca este o "solicitare ferma" a formatiunii sale, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.