Comisiile reunite de buget, finante si banci din Parlament au aprobat, duminica seara, in unanimitate, bugetul Ministerului Finantelor Publice pentru anul 2016, care va fi mai mic decat cel din anul in curs.

"Bugetul Ministerul Finantelor propus pentru anul 2016 este in suma de 3.747.874 lei, suma care asigura finantarea, in acest an, activitatii ministerului, a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a Comisiei Nationale de Prognozasi Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, institutii care se afla in subordinea ministerului. De asemenea, in bugetul Ministerului Finantelor - la titlul de cheltuieli 59 alte cheltuieli - este cuprinsa suma de 922,3 milioane de lei pentru plata despagubirilor aferente restituirii proprietatilor, pe baza decizilor emise de Agentia Nationala pentru restituirea Proprietatilor, iar la titlul 72 - active financiare - este cuprinsa suma de 85 de milioane reprezentand participarea statului roman la capitalul social al Bancii pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre si subscriptia la capitalul Asociatiei Internationale pentru Dezvoltare", a declarat secretarul de stat Daniela Pescaru, in debutul dezbaterilor din Comisii.

La capitolul investitii, MFP are in vedere mai multe proiecte de modernizare, dar si achizitii.

"Modernizarea infrastructurii fizice suport, aferente centrului de date al ANAF, lucrari de consolidari la sediile ANAF din Bucuresti, sediul trezoreriei sectorului 5, Administratia Finantelor Publice a sectorului 1 Bucuresti. De asemenea, mai avem lucrari de reabilitare si extindere la sediile Administratiei Judetene a Finantelor Publice Galati, biroul vamal Vrancea, biroul vamal de interior Teleorman. Mai avem la programul multianual de achizitionare a sistemului de management a veniturilor integrate ce presupune achizitia de catre ANAF de echipamente hardware si software in vederea imbunatatirii proceselor esentiale ale activitatii Administratiei Fiscale", a aratat secretarul de stat, adaugand ca acest program se deruleaza prin intermediul unui acord de imprumut acordat de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, valoarea totala a impumutului fiind de 70 milioane de euro.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

In 2016 sunt prevazute cheltuieli curente in valoare de 3,5 miliarde lei din care 2,2 miliarde pentru cheltuieli de personal, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.