Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul discutiilor cu David Cameron, ca este prima vizita a unui premier britanic in Romania in ultimii 16 ani, aratand ca a discutat cu acesta si despre renegocierea relatiei Marea Britanie- Uniunea Europeana si ca ”locul Marii Britanii este clar in UE”.

”Sunt bucuros ca il avem invitat pe domnul David Cameron. Este pentru prima data dupa 16 ani cand un premier al Marii Britanii vine la Bucuresti”, a afirmat Klaus Iohannis, la finalul intrevederii cu premierul Marii Britanii.

Presedintele Iohannis a spus ca in discutiile cu premierul britanic a fost propusa aprofundarea parteneriatului dintre cele doua state, apreciind ca ”dimensiunea militara si de securitate” joaca un rol major, mai ales pe fondul actual de securitate, marcat de provocari, in ultima perioada.

Klaus Iohannis a mai spus ca o tema importanta a discutiilor cu premierul David Cameron a fost renegocierea relatiei Marea Britanie-Uniunea Europeana.

”Am aratat ca locul Marii Britanii este clar in Uniunea Europeana. Uniunea Europeana este mai puternica cu Marea Britanie in interiorul ei, iar Marea Britanie este mai puternica in cadrul Uniunii Europene. Ne dorm gasirea unor solutii care sa conduca, in cadrul referendumului din Marea Britanie, la un vot favorabil, de mentinere a statutului Marii Britanii de membra a Uniunii Europene”, a adaugat Iohannis.

David Cameron a ajuns la Palatul Cotroceni in jurul orei 16.30, fiind intampinat de catre presedintele Klaus Iohannis, iar intrevederea celor doi oficiali a durat aproximativ o ora.

Premierul britanic David Cameron se afla in prima sa vizita oficiala in Romania, in cadrul unui turneu initiat in contextul negocierilor pentru reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana, dar si pe fondul crizei imigrantilor si al riscurilor teroriste.

Miercuri dupa-amiaza, David Cameron a mers si la Palatul Victoria, unde a avut o intrevedere de peste o ora cu premierul Dacian Ciolos. De la Palatul Victoria, premierul britanic a mers la clubul Colectiv, miercuri implinindu-se 40 de zile de la incendiul in urma caruia 60 de persoane si-au pierdut viata. David Cameron a depus o coroana de flori si a aprins o lumanare la locul tragediei, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.