Douazeci si doi de fosti inspectori guvernamentali disponibilizati pe 1 septembrie 2013 au castigat definitiv procesul intentat Guvernului, in urma cu doi ani, pentru "desfacerea abuziva a contractului de munca", instanta obligand Executivul sa-i reangajeze pe fostii inalti demnitari.

Curtea de Apel Bucuresti obliga Guvernul, printr-o hotarare definitiva data la inceputul acestei luni, sa reangajeze 22 de fosti inspectori guvernamentali, disponibilizati de Guvernul Ponta de la 1 septembrie 2013, ca urmare a reorganizarii Secretariatului General al Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanta a dat castig de cauza fostilor inalti demnitari care, in urma cu doi ani, au intentat proces Executivului de atunci pe motiv ca desfacerea contractelor de munca, printr-un ordin al prim-ministrului Victor Ponta, s-a facut in mod abuziv.

Astfel, magistratii bucuresteni au dispus "reintegrarea reclamantilor in functiile publice detinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali in cadrul Secretariatului General al Guvernului", mentinand, astfel, hotararea instantei de fond, respectiv Tribunalul Bucuresti, data in iunie 2014.

"Asteptam acum ca instanta sa comunice hotararea catre Guvern ca apoi, printr-o decizie a prim-ministrului, sa fim reinvestiti in functie. In mod normal, ar trebui sa primim posturile detinute anterior disponibilizarii, in cazul meu cel de inspector guvernamental pe judetul Iasi, cu atributii in sfera de activitatea a Ministerului Muncii. Insa, se poate aplica si mobilitatea pe functie publica, ceea ce ar insemna sa ocup o functie de secretar general sau secretar general adjunct intr-un minister, prefect sau subprefect al unui judet”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX fostul inspector guvernamental Ciprian Iftimoaei, care este intre cei ce au dat in judecata Guvernul.

Ciprian Iftimoaei a fost prefect al judetului Vaslui in perioada august 2007 - martie 2009 si octombrie 2009 - februarie 2010. De asemenea, el a ocupat functia de subprefect, in perioada februarie 2010 - mai 2012, si inspector guvernamental, in perioada mai 2012 - august 2013.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Dupa eliberarea din functie, Iftimoaei a revenit in politica, reinscriindu-se in PDL, actualmente PNL. Odata cu castigarea procesului cu Guvernul, Ciprian Iftimoaei a renuntat din nou la politica, dandu-si demisia din partid.

Premierul Victor Ponta a eliberat din functie 46 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), in baza ordonantei privind reducerea a aproape 3.000 de posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, din zece ministere, inclusiv SGG. Deciziile de eliberare din functie au fost semnate pe 31 iulie 2013 de premierul Victor Ponta, fostii inspectori guvernamentali primind un preaviz de 30 de zile, termen dupa care au fost obligati sa paraseasca posturile.

Inspectorii guvernamentali eliberati din functie sunt fosti prefecti si subprefecti din guvernele Tariceanu, Boc si Ungureanu.

Citeste si:
Prefectii de Bacau, Constanta si Salaj, DEMISI de Guvern
Prefectii de Bacau,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.