Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic a anuntat ca va organiza o dezbatere publica despre structura si prioritatile proiectului de Buget pe 2016, la intalnirea de la Palatul Victoria urmand sa participe ministrii, reprezentanti ai unor ONG-uri si cetateni interesati.

Dezbaterea publica are loc miercuri, la Palatul Victoria, intre orele 14:00 - 16:00, potrivit unui comunicat de presa al ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic.

"Promovarea principalelor prioritati sectoriale de investitii pentru 2016 fiind importanta pentru Guvern, in paralel cu prezentarea, de catre Ministrul Finantelor Publice - Anca Dragu, a structurii generale a Bugetului pentru anul urmator, organizatorii au invitat la eveniment si trei dintre membrii Cabinetului, Ministrul Transporturilor - Dan Costescu, Ministrul Fondurilor Europene - Aura Raducu si Ministrul Agriculturii - Achim Irimescu, fiind pentru prima data cand membrii Guvernului dialogheaza cu cetatenii in acest format. Selectia Ministrilor - invitati s-a facut in raport cu tematica mesajelor primite pe adresa ministerelor cu privire la prioritatile Bugetului pentru 2016", potrivit sursei citate.

Pentru o discutie cat mai eficienta, reprezentantii ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic roaga organizatiile neguvernamentale si alte categorii de cetateni, sa transmita pana marti, 8 decembrie 2015, ora 16:00 (prin completarea formularului de inscriere disponibil la adresa https://goo.gl/d5CCgU ce include o sectiune pentru un material-sinteza de cel mult doua pagini) propuneri concrete insotite de argumente cu referire exclusiv la proiectul de buget pe 2016.

Potrivit comunicatului de presa, formatul propus este urmatorul: 30 de minute - interventiile initiatorilor proiectului de Buget 2016 respectiv ale ministrilor prezenti, o ora si 30 de minute - sesiune constand in sustinerea punctelor de vedere de catre participantii selectati (intrebarile care nu beneficiaza de prezenta in sala a celor care le-au formulat, vor fi citite de catre organizatori), in limita timpului alocat (3 minute/interventie, avand in vedere si pledoaria depusa anterior in scris, urmata de raspunsul aferent din partea Ministrului vizat), scrie MEDIAFAX..

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

"In cadrul evenimentului o organizatie/un cetatean va prezenta un singur punct de vedere/o singura intrebare, eventuale completari putand sa fie supuse atentiei in scris, prin materiale transmise prin e-mail. Orice persoana interesata este invitata sa continue/sa initieze comunicarea cu Ministerul Finantelor pe Buget 2016 si separat de aceasta dezbatere. Alaturi de persoanele care vor avea puncte de vedere transmise prin e-mail si sustinute in dezbatere, vor putea participa, in limita locurilor disponibile din sala, persoane si reprezentanti ai organizatiilor dar fara interventii, in scopul informarii. Declaratii/interviuri cu presa se vor putea realiza dupa eveniment, in afara spatiului dezbaterii publice. In functie de interesul manifestat pentru eveniment, organizatorii iau in considerare transmiterea live a dezbaterii prin internet, astfel incat sa oferim posibilitatea cat mai multor grupuri interesate, mai ales din afara Bucurestiului si chiar din afara tarii, sa participe la aceasta importanta tema nationala", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Staționarea trotinetelor electrice în locuri interzise va fi...
Staționarea trotinetelor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.