Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca daca proiectul legii salarizarii unitare nu este asumat de Guvern, se gandeste sa-l promoveze printr-o initativa legislativa, precizand ca sociali-democratii doresc "sa existe o dezabatere serioasa intre toate fortele politice si nu numai".

"Nu suntem de acord ca sa nu se discute despre aceasta lege. Daca proiectul de lege respectiv, care a fost lasat in minister de catre doamna Rovana Plumb cu toate avizele din interiorul ministerului nu va fi asumat de catre Guvern, ne gandim serios sa-l promovam printr-o initativa legislativa. Ceea ce am spus acum cateva luni ramane valabil, ne dorim ca pe acesta lege sa existe o dezabatere serioasa intre toate fortele politice si nu numai cu mentiunea ca acest proiect de lege are in spate negocieri finalizate cu toti partenerii sociali, atat sindicate cat si asociatiile autoritatilor locale si nu numai", a declarat Liviu Dragnea, la finalul sedintei Biroului Permanent National.

Presedintele PSD a mai spus ca nu exclude ca proiectul de lege al salarizarii unitare sa ajunga in Parlament pana la finalul acestui an. "Speram cu totii ca saptamana viitoare, doamna ministru Rovana Plumb sa ne aduca textul cu explicatiile necesare care au stat la baza elaborarii acestei lege, precum si a anexelor acestei legi. Nu excludem posibilitatea ca acest proiect de lege sa fie depus in aceasta sesiune, in acest an", a precizat Dragnea.

Intrebat de jurnalisti de ce s-a intarziat atat de mult pentru ca proiectul de lege treubuia sa fie gata la 15 octombrie si trims in Parlament, Dragnea a raspuns ca au durat foarte mult negocierile cu institutiile implicate si ca fostul ministru PSD al Muncii Rovana Plum ar trebui sa explice public acest lucru, scrie MEDIAFAX.

"Am intrebat si noi si ne-a spus ca (...) au durat foarte mult negocierile cu toate sindicatele si cu toate institutiile si cred ca doamna Plumb ar trebui sa spuna public, cat de curand, care au fost motivele pentru care s-a intarziat, pentru ca ne-a intarziat si pe noi", a aratat Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.