Circa 70 de piese de echipament militar, livrate de armata SUA, vor sosi, marti, in Romania din Germania in vederea consolidarii Operatiunii Atlantic Resolve a NATO, a anuntat un purtator de cuvant al Pentagonului pe site-ul Departamentului de Aparare din SUA.

Jeff Davis, purtator de cuvant al Pentagonului, a anuntat luni ca Romania va primi, marti, primul set de echipament militar, constituit din aproximativ 70 de piese, in vederea consolidarii Operatiunii Atlantic Resolve a NATO la care Romania participa din martie 2015.

Secretarul american al Apararii, Ash Carter, a anuntat, in timpul unei calatorii in Estonia, ca SUA va trimite vehicule si echipament asociat acestora in tarile din centrul si estul Europei in sprijinul unitatilor militare.

Davis a explicat ca echipamentele de pe teritoriul acestor tari livrate de SUA vor permite fortelor americane din regiune sa se deplaseze mai repede si sa se participe mai usor la antrenamente si exercitii militare, scrie MEDIAFAX.

Echipament militar furnizat de SUA va ajunge si in Lituania si in Bulgaria in cursul lunii decembrie.

Piesele de echipament militar fac parte din programul European Activity Set (EAS), care cuprinde 12.000 de piese de echipament, printre care tancuri, vehicule de infanterie si artilerie. Echipamentul EAS va fi transferat in regiune pentru antrenamente si exercitii militare, a explicat Davis.

Ash Carter a anuntat in cursul acestui an ca Romania, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania si Polonia au convenit sa gazduiasca echipamente EAS, in sprijinul Operatiunii Atlantic Resolve, Germania deja gazduieste pe teritoriul sau echipamente EAS. "Aceste angajamente continue amplifica abilitatea noastra de a lucra eficient cu aliatii sai (NATO), de a intari increderea si de a contribui la consolidarea relatiilor care vor constitui baza securitatii din regiune in viitor", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului.

Operatiunea Atlantic Resolve a fost lansata in aprilie 2014 in tarile baltice si Polonia, pentru a consolida prezenta NATO in centrul si estul Europei in contextul in care regiunea se confrunta cu noi provocari privind securitatea. Romania si Bulgaria au fost incluse in operatiune in martie 2015.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.