Premierul Dacian Ciolos si ministrii Cabinetului sau s-au intalnit, sambata dimineata, la Vila Lac I pentru o sedinta informala, in care discuta despre proiectul de buget pe 2016 si despre absorbtia de fonduri europene.

Premierul Dacian Ciolos a ajuns la Vila Lac I in jurul orei 10:00 unde se intalneste cu minstrii cu care discuta despre proiectul bugetului de stat pe 2016, dar si despre absorbtia fondurilor europene, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu declara, in urma cu cateva zile, ca Guvernul incearca sa mai "salveze" ce se poate in ceea ce priveste absortia fondurilor europene alocate Romaniei in Programul 2007-2013, alocari care insumeaza 28 de miliarde euro, dar 5.500 de proiecte din cele 15.000 implementate ar trebui finalizate anul acesta.

Totodata, Ciolos a declarat ca aplicarea masurii majorararii salariilor tuturor bugetarilor cu 10 la suta nu presupune taierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, dar guvernul va face eforturi pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene.

"N-o sa taiem, in schimb o sa mergem pe partea de investitii unde am rezervat fonduri si pentru investitii, atat la ministerul Dezvoltarii cat si ministerul Transporturilor, dar o sa facem un efort din absorbtia fondurilor europene ca sa avem si investitii asa cum ne-am propus", a precizat Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.