Presedintele Klaus Iohannis face, miercuri si joi, o vizita oficiala in Slovacia, unde se va intalni cu omologul sau, Andrej Kiska, cei doi urmand sa sustina o declaratie de presa comuna, informeaza Administratia Prezidentiala.

Klaus Iohannis va fi primit, miercuri, la Palatul Prezidential din Bratislava, unde se va intalni cu omologul sau, Andrej Kiska, urmand ca cei doi sa sustina o declaratie comuna de presa. Tot in cursul zilei de miercuri, presedintele va participa, alaturi de seful statului slovac, la deschiderea Forumului bilateral al oamenilor de afaceri romani si slovaci. Iohannis va avea si o intrevedere cu premierul Slovaciei, Robert Fico.

Ulterior, Iohannis va avea o intalnire cu reprezentanti ai tinerilor profesionisti romani care isi desfasoara activitatea in zona Bratislavei, scrie MEDIAFAX.

Joi, Klaus Iohannis, alaturi de omologul sau, vor merge in orasul Zvolen, unde vor participa la ceremonia depunerii coroanelor de flori la Cimitirul militar al Armatei Romane din Zvolen si va participa si la ceremonia de decorare a veteranilor slovaci participanti la luptele de eliberare a teritoriului slovac in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cinci veterani vor fi decorati de presedintele Sloveniei, alaturi de Klaus Iohannis. Presedintele va avea si o scurta intrevedere cu veteranii si cu locuitorii orasului Zvolen.

Orasul Zvolen este recunoscut pentru cimitirul eroilor romani care au luptat, intre 18 decembrie 1944 si 12 mai 1945, pentru eliberarea Cehoslovaciei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cimitirul a fost construit in 1958, 10.384 de militari romani, dar si ai altor state participante la Al Doilea Razboi Mondial, fiind inmormantati acolo.

Alaturi de presedinte, in vizita oficiala din Slovacia participa si consilierii prezidentiali Leonard Orban, Laurentiu Stefan si Ion Oprisor, precum si noul ministru de Externe, Lazar Comanescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.