Copresedintele PNL Alina Gorghiu a spus, marti, in plenul Parlamentului, ca marele castig al schimbarii Guvernului este ca ”PSD a pierdut puterea si ca nu mai detine fraiele”

Gorghiu a spus, in discursul sau din Parlament, ca este a treia oara in ultimii 25 de ani in care Parlamentul este chemat sa investeasca un guvern tehnocrat, iar de fiecare data s-a intamplat acest lucru intr-o perioada de criza, inaintea unor alegeri, scrie MEDIAFAX.

”Astazi avem de-a face cu o criza mult mai profunda, cu o criza in toata clasa politica. Partidele care astazi rasufla usurate ca nu mai vad oameni in strada gresesc si vor pierde in continuare credibilitatea pe care o au. Partidele politice sunt componenta esentiala a democratiei. Nu mai sunt oameni in strada, dar nemultumirea este tot acolo. De la aceasta realitate suntem obligati sa pornim”, a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus ca "a doua realitate este ca PSD a pierdut puterea". "PSD a pierdut puterea, marele castig al acestei schimbari de guvern este ca PSD nu mai detine fraiele si parghiile guvernului, abuzul guvernamental si folosirea banului public in scop electoral pot fi de astazi stopate. (...) Tot incepand de astazi se poate creiona un cadru transparent nou cu o distributie echilibrata a resurselor catre administratia locala si am speranta ca acest guvern va intelege sa faca acest lucru", a declarat co-presedintele PNL Alina Gorghiu, marti, in Parlament.

Gorghiu a spus ca Partidul National Liberal nu a propus un guvern politic, nu a cerut niciun post de ministru in acest cabinet Ciolos, nu a solicitat niciun avantaj politic, precizand ca astazi (marti n.r.) alege o solutie "ceruta de cetateni".

"PNL crede in aceasta solutie cu toate sincopele in formarea echipei pe care le-am vazut cu totii. Este nevoie de o reforma serioasa a partidelor pentru ca acestea sa se poata incarca cu vointa si puterea de schimbare, de improspatare alaturi de grupurile parlamentare ale Partidului National Liberal, vom vota noul guvern pentru ca avem incredere ca este o formula buna si o solutie pentru iesirea din aceasta criza politica", a aratat Gorghiu, adaugand ca Guverul va avea in Partidul National Liberal un partener loial in toate masurile "bune" pe care le va lua, dar va avea si o "voce critica".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Ea i-a transmis premierului desemnat, Dacian Ciolos, ca va avea in PNL un partener, dar si o "voce critica".

"Veti avea si o voce critica si sincera, atunci cand trebuie spuse adevaruri mai putin favorabile Cabinetului dumneavoastra. Am convingerea ca in mandatul guvernului Ciolos vor fi reparate sau macar stopate o parte din abuzurile guvernului Ponta. Ma gandesc la sanctionarea traseistilor politici, sper, de asemenea, ca vom fi parteneri in promovarea legislatiei pentru organizarea unor alegeri locale in doua tururi, idee ceruta de toata opinia plubica pentru legitimitatea alesilor", a precizat co-presedintele PNL.

Gorghiu a subliniat ca nu cere inlocuirea polticienilor din PSD cu cei din PNL. "Nu va cerem sa-i inlocuiti pe ai lor cu ai nostri, va cerem doar sa profitati de sansa de a nu depinde de niciun partid pentru a depolitiza actul administrativ, pentru a profesionaliza administratia fara de care stimatule domn prim-ministru desemnat, va anunt ca veti fi sabotat cu premeditare chiar din interiorul ei", a mai spus Gorghiu.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.