Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a spus ca nu are intentia sa taie din buget diferitele propuneri de majorare a salariilor sau deciziile deja luate de Parlament, dar a precizat ca nici nu vrea sa puna in pericol credibilitatea Romaniei prin elaborarea unui buget "fara consistenta si soliditate".

Afirmatiile au fost facute de Dacian Ciolos, duminica, dupa ce a anuntat componenta Cabientului sau, ca raspuns la intrebarea mass-media daca este de acord cu majorarea de 10% a salariilor bugetarilor, scrie MEDIAFAX.

"Nu pot sa spun acum, pana cand nu am o analiza a situatiei bugetului. Ceea ce pot sa spun - am spus-o si partidelor - nu am intentia sa vin si sa tai din buget sau diferitele propuneri, decizii care au fost luate deja de Parlament. In schimb, nici nu vreau sa pun in pericol credibilitatea Romaniei prin propunerea unui buget care sa nu aiba suficienta consistenta si soliditate. Deci, in masura in care constructia bugetului o va permite, vreau sa mergem cu acele masuri care au fost decise de Parlament care au rolul de a imbunatati atat mediul economic, cat si nivelul de trai al salariatilor", a spus el.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, OUG prin care se maresc cu 25% salariile din sanatate, dar si cu 10% salariile tuturor bugetarilor, daca nu au beneficiat anterior si de alte majorari, asa cum stabileste un amendament al PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.