Nivelul de alerta terorista pe teritoriul Romaniei ramane "albastru precaut", a declarat sambata premierul interimar Sorin Cimpeanu, dupa o intrunire cu oficiali ai MAI si MAE.

[Update]

De asemnea, premierul interimar a spus ca nu exista oficial cetateni romani pe lista victimelor atentatelor de la Paris, adaugand ca nu exista solicitari de asistenta consulara directa.

"Ministerul de Externe a convocat celula de criza. Misunea romana diplomatica se afla in contact permanent cu autoritatile locale franceze si monitorizeaza desfasurarea evenimentelor. In momentul actual nu avem confirmat oficial existenta unor cetateni romani pe lista vicimelor. (...) Pana acum nu exista solicitari de asistenta consulara directa ale cetatenilor romani in urma atentatelor de la Paris. Au fost contactate spitalelel din Franta pentru a stabili daca printre raniti se afla si cetateni romani", a declarat premierul Cimpeanu, adaugand ca se verifica informatiile legate de posibili raniti romani, in urma atentatelor din Paris, "pe mai multe paliere".

"Verificam informatiile pe mai multe paliere, pe palierul ministerului de Externe, pe palierul ministerului de Interne, prin legatura pe care o avem cu spitalelele din Franta. Deci sunt cel putin trei paliere la care se adauga si cele specifice. (...) Sunt in masura, la nivelul momentului de acum cinci minute, sa va spun ca nu se confirma existenta niciunui roman nici printre raniti, nici printre decedati", a aratat Cimpeanu.

Prim-ministrul interimar a reluat recomadarea MAE conform careia cetatenii romani sa "actioneze cu deosebita prudenta" atunci cand se deplaseaza pe teritoriul francez.

Cimpeanu a precizat ca la sedinta de sambata de la Guvern au participat si persoane din Directia de Prevenire si Combatere a Terorismului, precizand ca Centrul de Coordonare Operativa Antitero este activat din aceasta dimineata si "lucreaza in regim de permanenta 24 din 24" (de ore - n.r.), inclusiv cu participarea reprezentantilor din fiecare minister implicat.

Pe de alta parte, Cimpeanu a precizat ca a vorbit si cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul desemnat Dacian Ciolos, pe care ii informeaza, in detaliu, cu privire la aceasta situatie.


Premierul interimar Sorin Cimpeanu i-a convocat sambata, de la 10.30, la Palatul Victoria, pe oficiali din MAI si de la MAE, pentru discutarea masurilor care ar putea fi luate dupa atentatele de la Paris.
Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

"Am convocat Consiliul Operativ al MAI si reprezentanti ai MAE la guvern", a precizat premierul interimar Sorin Cimpeanu.

MAE a informat sambata dimineata ca, pana la aceasta ora, nu detine nicio informatie oficiala conform careia printre victimele atentatelor de la Paris se afla si cetateni romani.

Premierul desemnat Dacian Ciolos s-a declarat "profund socat" de atentatele teroriste de vineri noaptea din Paris, scriind intr-un mesaj pe pagina sa personala de Facebook ca " din pacate, este inca o dovada ca trebuie sa facem mai mult pentru a combate terorismul, ura si ideologiile radicale".

Cel putin 140 de persoane au fost ucise in urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seara, in mai multe zone din Paris. In Franta a fost decretata starea de urgenta pe teritorul national, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.