Motiunea simpla "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare si aroganta" depusa de PNL la Senat a fost restrasa de pe ordinea de zi tinand cont de tragicul eveniment din club Colectiv, a anuntat luni liderul grupului PNL, Ion Popa.

PNL a cerut Biroului Permanent al Senatului retragerea motiunii de pe ordinea de zi, considerand ca nu este momentul pentru dezbaterea unei motiuni simple, "din respect fata de toti cei care si-au pierdut viata" si pentru ca a fost decretat doliu national pentru trei zile, potrivit documentului depus la BP.

"Grupul PNL isi exprima solidaritatea fata de familiile victimelor si fata de toti cei afectati de tragedia care a cutremurat Romania in seara zilei de vineri, 30 octombrie, cand zeci de persoane si-au pierdut viata si peste 140 au fost ranite in urma unui incendiu din centrul Capitalei. Tinand seama de faptul ca au fost decretate trei zile de doliul national si din respect fata de toti cei care si-au pierdut viata in acest teribil accident, consideram ca nu este momentul oportun pentru dezbaterea unei motiuni simple. In consecinta in numele initiatorilor motiunii simple "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganta, abuz si dispret in exercitarea functiei publice" fac apel la solidaritate intre fortele politice si va rog sa fiti de acord cu amanarea dezbaterii acesteia", se mai arata in cererea PNL.

Liderul gurpului PNL, Ion Popa a mai spus ca, din punctul de vedere al regulamentului Senatului, nu exista procedura amanarii dezbaterii motiunii, urmand ca aceasta sa fie redepusa atunci cand lucrurile vor evolua "pe un fagas normal". "Trebuia dezbatuta si votata intr-un termen de maxim 6 zile de la depunere si singura procedura regulamentara era cea a retragerii, urmand ca dupa ce lucrurile vor evolua pe un fagas normal sa o redepunem", a declarat luni liderul liberal, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.