Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, in plenul Camerei, ca DNA "se amesteca in lupta politica sacrificand imaginea Romaniei", aducand in discutie dosarul in care premierul Victor Ponta este judecat si sustinand ca se incearca schimbarea Guvernului Ponta "prin folosirea procurorilor".

"Va spun un adevar pe care il veti recunoaste cu totii in perioada urmatoare: vor mai face politica si vor mai candida in alegerile de anul viitor doar cei agreati de sistem, cei care se lasa manipulati si condusi si care sunt gata sa execute ordinele sistemului. Ceilalti vor fi redusi la tacere cu catusele la maini sau doar speriati cu dosare penale", a declarat fostul ministru Elena Udrea, in plenul Camerei Deputatilor, unde au loc dezbateri asupra solicitarii privind inceperea urmaririi penale si a cererilor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive in cazul sau.

Udrea a mai spus ca Romania este singura tara din Europa in care prim-ministrul a fost pus sub acuzare, adaugand ca justitia si DNA "se amesteca in lupta politica sacrificand chiar imaginea Romaniei".

"Suntem singura tara din Europa unde primul-ministru in functie a fost pus sub acuzare. Nu contest motivele acuzarii, pentru ca nu cunosc detaliile dosarului. Ba, mai mult, ca om politic, de multe ori m-am referit, in ultimii 5-6 ani, la relatia de avocat a domnului Ponta cu Turceni si Rovinari, dar punerea sub acuzare a primului-ministru in timpul exercitarii functiei pentru fapte vechi de 7-8 ani, pe care, asa cum am spus, multi dintre cei care am fost adversari lui Victor Ponta l-am folosit ca argument public in lupta electorala, deci erau general cunoscute, arata ca justitia in general si DNA in special se amesteca in lupta politica sacrificand chiar imaginea Romaniei. Este evident ca se incearca schimbarea Guvernului Ponta prin folosirea procurorilor" a aratat Elena Udrea.

Ea a adaugat ca opozitia, cea care are dreptul sa-si doreasca sa formeze Guvernul, cu atat mai mult cu cat au si castigat alegerile prezidentiale, nu ar trebui sa accepte sa preia puterea "prin astfel de manevre", pentru ca odata distrus jocul democratic, acum in folosul lor, "maine li se va intampla la fel cand sistemul va considera ca nu sunt suficienti de obedienti si ca trebuie schimbati".

Plenul Camerei a inceput, miercuri, dezbaterea cererilor justitiei in cazul Elenei Udrea, deputatii urmand sa voteze, separat, asupra solicitarii privind inceperea urmaririi penale si a cererilor de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, scrie MEDIAFAX.

DNA a cerut ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea urmaririi penale, a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.