Deputatul Elena Udrea a declarat, marti, ca le va spune deputatilor, in plen, la discutarea cererilor justitiei de incepere a urmaririi sale penale, retinere si arestare preventiva, "lucrurile pe care trebuie sa le stie", sa le auda si nu le va cere nimic, iar acestia sa voteze cum considera.

"Le spun (deputatilor - n.r.) lucrurile pe care trebuie sa le stie, care cred eu ca trebuie spuse de la tribuna Parlamentului. Nu le cer nimic, eu doar le voi spune ce cred eu ca trebuie sa auda, in rest sa faca dansii cum vor considera", a afirmat Udrea, intrebata ce le va spune miercuri deputatilor in plenul Camerei.

Ea a adaugat ca niciodata nu a spus ca va face denunturi sau dezvaluiri si ca le va spune procurorilor si judecarorilor ceea ce stie in legatura cu acuzatiile care i se aduc si ca este nevinovata. "Niciodata nu am spus ca fac denunturi si nici dezvaluiri, am tot facut dezvaluiri, nici dezvaluiri. Eu vreau sa spun procurorilor, sa spun judecatorilor lucrurile pe care le stiu in legatura cu cele doua acuzatii care mi se aduc si in ceea ce ma priveste sunt nevinovata. Insa despre situatiile respective cunosc lucruri si vreau sa le spun procurorilor", a explicat Udrea.

Elena Udrea a venit, marti, in Camera Deputatilor, pentru a participa la sedinta Comisiei privind drepturile omului, din care face parte, scrie MEDIAFAX.

Cererile justitiei privind incuviintarea inceperii urmaririi penale, a retinerii si arestarii preventive a Elenei Udrea vor fi discutate, miercuri dupa-amiaza, in plenul Camerei Deputatilor, rapoartele Comisiei juridice privind aceste cereri urmand sa fie votate secret cu bile de catre deputati. Deciziile in acest sens au fost luate, luni, de Biroul Permanent al Camerei.

Comisia juridica a Camerei a avizat, vineri, cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, inregistrandu-se 19 voturi "pentru", 2 "impotriva" si un vot anulat.

Cererile privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive nu au intrunit in comisie numarul de voturi necesar pentru aviz. La cererea privind retinerea au fost inregistrate 11 voturi "pentru", opt "impotriva", 2 abtineri si un vot anulat, iar la cea privind arestarea preventiva - 11 voturi"pentru", 7 "impotriva", 3 abtineri si un vot anulat. La sedinta comisiei au fost prezenti 22 de deputati, iar pentru aviz ar fi fost necesare 12 voturi favorabile.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

DNA a cerut ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea urmaririi penale, a retinerii si arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, intr-un nou dosar in care aceasta este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.