Ilhan Shor scapa de orice raspundere penala in cazul unui autodenunt, potrivit Codului Penal, a declarat Adriana Betisor, procurorul care se ocupa de dosarul in care fostul premier Vlad Filat a fost arestat pentru coruptie dupa denuntul primarului din Orhei, relateaza portalul Unimedia.md.

Procurorul anticoruptie a anuntat acest lucru intr-o conferinta de presa in care a facut precizari legate de cazul Filat. Insa Betisor a subliniat ca asta nu-l scuteste de responsabilitate in celelalte dosare in care omul de afaceri este implicat - referindu-se inclusiv la cazul delapidarilor de la Banca de Economii.

Primarul orasului Orhei Ilan Shor era audiat luni de catre procurorii anticoruptie in dosarul Filat. De asemenea, reprezentanti ai Centrului National Anticoruptie sustineau o conferinta de presa pe tema dosarului in care este invinuit fostul premier, dupa ce Judecatoria Buiucani a emis duminica un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele acestuia, scrie MEDIAFAX.

Shor este autorul unui autodenunt, in baza caruia a fost plasat in arest preventiv, duminica seara, fostul premier si lider al Partidului Liberal-Democrat din republica Moldova (PLDM) Vlad Filat.

Potrivit documentului, publicat de NewsMaker, Shor a fost audiat pe 13 octombrie, de la ora 17.45 pana la 20.30. La inceput, controversatul om de afaceri si pana acum principalul suspect in dosarul fraudelor de la Banca de Economii, le spune procurorilor ca prima data l-a cunoscut pe Filat la sfarsitul lui 2008, in clubul Flamingo, iar ulterior ofera detalii despre felul in care Filat i-ar fi cerut mita.

In baza declaratiilor lui Ilan Shor, liderul liberal-democrat Vlad Filat a fost acuzat de corupere pasiva si trafic de influenta. Filat a depus sambata seara o plangere penala impotriva lui Shor, pe care-l acuza de declaratii false, a anuntat avocatul fostului lider PLDM.

Shor nu a comentat pana in prezent, in mod public, declaratiile pe care le-a facut in denuntul impotriva lui Filat. El nu a putut fi contactat de presa in ultimele zile. Insa serviciul acestuia de presa a anuntat ca Shor se afla in tara si colaboreaza cu acheta, fara sa se refere la acuzatiile grave pe care i le aduce Filat.

Citeste si:
Condamnată la 6 weekend-uri în casă după ce a urcat fără permis la...
O tânără din Suceava a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.