Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, dupa o intalnire cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, ca au fost de acord ca spatiul Schengen este "demn de a fi pastrat", iar locul Romaniei este in interiorul acestui spatiu.

"Am atins evident chestiunea sigurantei si a asigurarii frontierelor exterioare ale UE si, in acest context, evident ca a venit vorba si despre spatiul Schengen. M-am bucurat sa constat ca opinia domnului presedinte este ca spatiul Schengen este demn de a fi pastrat si ca locul Romaniei este in interiorul spatiului Schengen", a declarat Iohannis.

Cei doi oficiali au discutat si despre libertatea de miscare a fortei de munca. "Avem acelasi punct de vedere, aceasta chestiune in niciun caz nu poate fi pusa sub semnul intrebarii. Este o valoare castigata care trebuie pastrata", a spus presedintele Iohannis.

In privinta migratiei, Klaus Iohannis si Martin Schulz au discutat despre rezolvarea acestei crize "la sursa", respectiv in zonele de conflict din Siria, scrie MEDIAFAX. "Am fost de acord ca problema trebuie rezolvata in integralitate, nu pe parti. Trebuie sa mergem in aceasta abordare la sursa, trebuie sa tratam problema acolo unde apare si sa colaboram cu tarile de unde vin refugiatii", a adaugat Iohannis. Mai mult, trebuie acordat sprijin tarilor de tranzit, cum este Turcia, dar si tarilor care gazduiesc in acest moment refugiati, a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.