Dezvoltarea sustenabila intarzie sa apara in agricultura si satul romanesc, dupa 25 de ani de reforme si miliarde de euro investiti, spune presedintele Iohannis, intr-un mesaj cu ocazia aniversarii Universitatii de Stiinte Agricole din Cluj-Napoca, aratand ca modernizarea agriculturii este esentiala.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia aniversarii a 145 de ani de la infiintarea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, mesajul fiind citit de consilierul de stat Ligia Deca.

In mesajul sefului statului se arata ca aceasta institutie, in calitate de continuator al Scolii Superioare de Agricultura din Cluj, fondata in octombrie 1869, are o traditie care inspira si responsabilizeaza, iar rezultatele obtinute de-a lungul anilor de profesorii, cercetatorii si absolventii Universitatii sunt dovada importantei acordate zonei de cercetare-inovare, "un pilon" al activitatii lor si in opinia sa, "un pilon in dezvoltarea Romaniei puternice".

"Din pacate, dupa 25 de ani de reforme si miliarde de euro investiti, dezvoltarea sustenabila intarzie sa apara in agricultura si satul romanesc. Modernizarea agriculturii si reformarea sa ca motor de crestere economica sunt esentiale. Pentru aceasta avem nevoie de initiativa privata, de mici industrii si ferme familiale, de modernizare tehnologica si infrastructura adecvate", continua presedintele.

Iohannis mentioneaza ca, din aceasta perspectiva, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca poate avea "un impact social semnificativ asupra evolutiei sectorului agricol, atat la nivel national, cat si regional, prin pregatirea profesionistilor de care acest domeniu are atata nevoie".

Presedintele aminteste ca a anuntat de curand lansarea unei largi consultari publice pe tema educatiei si se declara convins ca va gasi in cadrul comunitatii academice parteneri de incredere in acest demers, scrie MEDIAFAX.

"Avem nevoie de o viziune moderna, cu obiective clare, cuantificabile si pe termen lung, de masuri concrete si de un cadru normativ stabil, bazat pe principii agreate si sustinute de toti cei implicati in sistemul de invatamant, dar si de intreaga societate. Aceasta noua viziune trebuie corelata cu prioritatile pe termen lung ale Romaniei, iar relansarea sectorului agricol si specializarea inteligenta in domeniile conexe sunt esentiale pentru acest deziderat", se mai arata in mesajul presedintelui Iohannis.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.