Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a fost votat de 97% dintre membrii de partid care s-au prezentat la scrutinul de duminica, alti 2,2% dintre social-democrati votand impotriva acestuia, a declarat presedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache.

Astfel, prezenta finala, dupa inregistrarea tuturor proceselor verbale, inclusiv cele din PSD Diaspora, arata ca 85,8% dintre cei 533.189 de membri PSD s-au prezentat la urne. Dintre acestia, 97% au votat pentru Liviu Dragnea, 2,2% impotriva acestuia, iar alte 0,8% dintre buletine au fost nule. In cifre, numarul votantilor care nu l-au sustinut pe Liviu Dragnea a fost de aproximativ 10.500, scrie MEDIAFAX.

Organizatiile cu cea mai buna prezenta, de peste 95%, au fost Olt, Gorj si Ialomita, in timp ce Cluj, Bacau si Valcea au avut cea mai mica prezenta.

In cifre reale, raportat la numarul de membri PSD din fiecare organizatie, cele mai multe voturi s-au inregistrat in Bucuresti, aproximativ 30.000, precum si in Vrancea, Dambovita, Neamt si Galati. La polul opus, se afla Harghita, Covasna, Calarasi si Tulcea, cu cel mai mic numar de voturi inregistrat.

Rezultatele prezentate luni de Florin Iordache sunt rezultatele finale, oficiale, ale scrutinului intern al PS.

Liviu Dragnea urmeaza sa fie validat in functia de presedinte al PSD pe 18 octombrie, la Congresul partidului, unde vor fi alese si restul functiilor de conducere din Biroul Permanent National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.