Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, duminica, dupa votul la alegerile interne PSD, ca este aberanta problematica dosarului lui Liviu Dragnea in privinta referendumului, spunand: "Ce sa judece la un om care isi facea datoria si organiza prezenta la referendum a membrilor de partid?".

Iliescu a facut aceasta afirmatie dupa ce a votat, la filiala Sector 1, la alegerile interne ale PSD pentru presedintia partidului, la care participa doar Liviu Dragnea.

Intrebat daca este un risc pentru PSD sa aiba un presedinte care are un termen intr-un dosar, Iliescu a spus: "Este problematica aceasta chestiune, inclusiv aceasta decizie a DNA. Ce sa analizeze, ce sa judece la un om care isi facea datoria si organiza prezenta la referendum a membrilor de partid?".

"Este aberanta insasi ridicarea acestei probleme. Este impotriva spiritului democratic in care partidele au un rol si exponentii partidului trebuie sa-si desfasoare o activitate concreta. Asta a facut Dragnea. Era aberanta inclusiv ridicarea acestei probleme", a adaugat Iliescu.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, in 28 septembrie, pana in 23 noiembrie, judecarea dosarului in care Liviu Dragnea este acuzat, alaturi de alti 70 de inculpati, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, scrie MEDIAFAX.

Liviu Dragnea a fost condamnat in 15 mai, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.