Social-democratii au inceput, duminica dimineata, sa vina la urne pentru a alege presedintele partidului, singurul candidat de la acest scrutin intern fiind Liviu Dragnea, actualul presedinte interimar al partidului.

"Este prima proba serioasa pe care o da acest partid ca si existenta, ca si prezenta, ca si activitate si ca si dorinta de a se implica intr-un minim exercitiu de democratie", a declarat Liviu Dragnea, dupa ce a votat.

Liviu Dragnea a afirmat ca a votat cu speranta ca alegerile la care participa pot fi un nou inceput pentru PSD, adaugand ca PSD are, astfel, "sansa sa fie primul partid care intelege ca cetatenii romani isi doresc din ce in ce mai mult sa participe la decizie si sa se tina cont de parerile lor", scrie mediafax.

"Am votat cu speranta ca ziua de astazi poate sa fie un inceput pentru un drum nou pentru PSD. Este vorba despre incheierea unui ciclu politic, avem in fata multe provocari si prin execitiul de astazi si prin actiunile pe care le vom intreprinde in zilele urmatoare, PSD are sansa sa fie primul partid care intelege ca cetatenii romani isi doresc din ce in ce mai mult sa participe la decizie, sa fie consultati, sa se tina cont de parerile si propunerile lor si de modul cum doresc sa arate tara, societatea", a spus Dragnea.

Social-democratul inscris in cursa pentru sefia partidului a mai spus ca PSD are, de asemenea, sansa sa isi asume principiile fundamentale ale stangii. "PSD are sansa sa devina intr-adevar un partid de stanga, o stanga moderna, care sa sprijine si sa isi asume principiile fundamentale ale stangii, solidaritate, justitie sociala, egalitate de sanse. Dar, in aceea si masura sau poate in mai mare masura, ceea ce PSD a aratat in acesti ani de guvernare, ca poate fi partidul progresului social, economic, cultural", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.