Fostul presedinte Traian Basescu s-a declarat”contrariat” de afirmatia presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a spus ca UE trebuie s-si restabileasca relatiile cu Rusia, Basescu spunand ca ”aceasta abordare a dus si la cel de-al Doilea Razboi Mondial, prin cedari succesive”.

”Pe mine m-a contrariat declaratia lui Jean-Claude Juncker (…) in care pur si simplu spunea: «trebuie sa ne apropiem de Rusia si sa nu-i lasam pe americani sa faca jocurile in Europa». Da, dar Europa nu-si poate garanta singura securitatea. Ori acest mesaj inseamna sa cedam Rusiei tot ce vrea, ca sa stam linistiti. Pai, imi pare rau, dar aceasta abordare a dus si la cel de-al Doilea Razboi Mondial, prin cedari succesive”, a spus Traian Basescu, sambata, la Colegiul National al PMP, care s-a desfasurat la Sinaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In acest context, fostul sef al statului a spus ca, in opinia sa, ceva ”se intampla la Bruxelles, iar Romania nu participa la acele evenimente". ”Cred ca ceva se intampla la Bruxelles, iar Romania nu participa la ceea ce se intampla, din pacate. Romania este putin in afara si neaducerea in dezbatere publica a marilor subiecte este o mare greseala”, a mai spus Basescu.

Acesta a adaugat ca PMP trebuie sa-si asume aducerea in dezbaterea publica a unor astfel de subiecte ”sensibile”.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, in cursul unei vizite la Passau, in sudul Germaniei, ca este necesar ca Uniunea Europeana sa-si restabileasca "relatiile practice" cu Rusia si sa nu lase Statele Unite sa "dicteze" in aceasta politica, potrivit BBC News online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.