Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit, miercuri, sa adopte OUG 79/2013, cu amendamente ce prevedeau investitii de 1 miliard de euro in sistemul de irigatii, din cauza lipsei numarului suficient de voturi pentru o lege organica, in contextul absentelor din randul coalitiei si a abtinerilor PNL.

OUG 79/2103 reglementa prevederi din cadrul Legii imbunatatirilor funciare, insa in Parlament deputatii au adus, la solicitarea Guvernului, mai multe amendamente privind sistemul national de irigatii, printre care si investitii de circa 1 miliard de euro in urmatorii 5 ani in acest domeniu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara, in timpul dezbaterilor din comisii asupra acestei legi, ca pana in anul 2020 va trebui reabilitata intreaga infrastructura de irigatii.

Legea a fost supusa votului plenului Camerei Deputatilor, insa nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru o lege organica, respectiv jumatate din numarul total al deputatilor. Din acest motiv, legea nu a putut fi adoptata si a ramas sa fie rediscutata ulterior, cel mai probabil sesiunea urmatoare, scrie MEDIAFAX.

PNL s-a abtinut la vot, acuzand neclaritati in text cu privire la modalitatea in care sunt alocati banii, iar foarte multi parlamentari ai coalitiei au lipsit la sesiunea de vot.

Legea a trecut deja de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa vot, ca Executivul va lua in calcul emiterea unei alte ordonante de urgenta care sa contina prevederile din amendamentele aduse in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.