Sedinta Parlamentului in care urmeaza sa se dezbata motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta a inceput, marti, in prezenta a 309 parlamentari.

Sedinta este condusa de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea. Textul motiunii este citit, la ora transmiterii acestei stiri, de liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu.

Motiunea de cenzura a PNL- "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" este semnata de 183 de parlamentari ai opozitiei, insa, pentru adoptarea ei si, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, adica 276 voturi. Chiar daca toti parlamentarii liberali sunt prezenti si voteaza, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi. Doar UDMR si PMP au anuntat ca sustin demersul PNL, insa voturile lor sunt insuficiente.

Astfel, cei care vor sustine motiunea de cenzura sunt 176 de parlamentari liberali, 25 parlamentari UDMR si cativa de la grupul democrat popular si neafiliati, in total fiind putin peste 200, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, actuala coalitie guvernamentala este solidara cu premierul Victor Ponta, UNPR afirmand ca ramane alaturi de acesta. Concret, Cabinetul Ponta este sustinut de 197 parlamentari ai PSD, 63 ai UNPR, 37 ai ALDE, la care se adauga cei 17 deputati de la minoritatile nationale altele decat cea maghiara care, de regula, voteaza cu Guverrnul, deci, in total, peste 300 de parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.