Coalitia de guvernare sustine in continuare Cabinetul Ponta si se pronunta impotriva motiunii de cenzura a PNL, a precizat luni, la finalul sedintei coalitiei, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Credem ca parlamentarii nostri nu vor vota motiunea de cenzura", a spus Dragnea. Intrebat daca le va cere parlamentarilor PSD sa stea in banci la votul asupra motiunii de cenzura, Liviu Dragnea a evitat sa dea un raspuns transant, precizand ca intra in atributiile liderilor de grup sa decida care va fi abordarea social-democratilor.

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat luni, la plecarea de la sedinta coalitiei care a avut loc la Parlament, ca formatiunea pe care o conduce sustine in continuare guvernul si nu va vota motiunea de cenzura a PNL.

Secretarul General al PNL Marian Petrache a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca, pana la ora pranzului, liberalii au strans circa 160 de semnaturi, necesarul pentru depunerea motiunii fiind de 139, urmand ca PNL sa depuna motiunea de cenzura in Parlament.

Motiunea de cenzura pe care o vor depune liberalii poarta titlul „Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”.

PNL afirma in textul motiunii ca a decis „sa depuna, de indata, aceasta motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru ca situatia actuala, cu un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga”, afirmand ca „in orice alta tara din UE premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni de zile”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.