Presedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la reuniunea extraordinara a Consiliului European pe tema masurilor privind criza imigrantilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale, seful statului urmand sa plece apoi catre New York, unde va fi prezent la Adunarea Generala a ONU.

Summitul extraordinar al Consiliului European este programat sa aiba loc in 23 septembrie, la Bruxelles. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si cel al Austriei, Werner Faymann, au cerut un summit extraordinar dupa ce Consiliul pentru Justitie si Afaceri Interne nu a reusit ajungerea la o decizie privind distribuirea refugiatilor.

Summitul extraordinar, programat la Bruxelles, are rolul abordarii diferentelor puternice referitoare la schema de distribuire a 120.000 de refugiati. Numeroase state UE, in principal central si est-europene, se opun cotelor obligatorii privind distribuirea imigrantilor. "Convoc un summit extraordinar al Consiliului European miercuri 23 septembrie, la ora 18.00, pentru a discuta despre masuri in contextul crizei refugiatilor", a declarat Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

De asemenea, o reuniune de urgenta a ministrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene urmeaza sa aiba loc la 22 septembrie. Pe de alta parte, presedintele Klaus Iohannis are programata pentru luna septembrie o deplasare oficiala de aproximativ o saptamana in Statele Unite ale Americii, undeva va participa la sesiunea Adunarii Generale a ONU, care va avea loc la New York.

Sesiunea Adunarii Generale a ONU se va desfasura in perioada 15 septembrie - 6 octombrie, la New York, subiectul principal al discutiilor fiind agenda Natiunilor Unite post 2015, care va stabili strategia organizatiei mondiale pe urmatorul deceniu si jumatate, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.