Principalele agentii de presa internationale relateaza despre trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, notand ca acesta este cel mai important dosar instrumentat in campania anticoruptie din Romania, scrie MEDIAFAX.

"Premierul Romaniei, Victor Ponta, a fost trimis in judecata sub acuzatia de fals in inscrisuri si spalare de bani, intr-un caz referitor la activitatile sale de avocat, acesta fiind cel mai important dosar de pana acum in campania pentru combaterea coruptiei", comenteaza agentia Reuters.

"Victor Ponta, inculpat in august, a negat in mod repetat acuzatiile, criticand procurorii pentru «manipularea opiniei publice» si dezvaluirea unor informatii incomplete", noteaza Reuters.

"Afectat deja de o infrangere-soc in scrutinul prezidential si in perspectiva alegerilor parlamentare din 2016, Ponta a opus rezistenta apelurilor la demisie si inca are sustinerea partidului sau de stanga si al aliatilor politici pentru a ramane in functie", subliniaza Reuters.

"Premierul Romaniei a fost trimis in judecata sub acuzatii de coruptie", titreaza agentia Associated Press. "Procurorii l-au inculpat pe Ponta in iulie pentru o serie de acuzatii referitoare la evaziune fiscala, spalare de bani, conflict de interese si afirmatii false facute in calitatea de avocat in perioada 2007-2008", aminteste AP, notand ca este vorba de primul caz din Romania in care un premier aflat in functie este inculpat.

"Premierul Romaniei, trimis in judecata pentru coruptie", titreaza Agence France-Presse. "Liderul social-democrat in varsta de 42 de ani, care neaga acuzatiile, va fi primul sef de Guvern din Romania judecat cat este inca in functie", subliniaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.