Premierul Victor Ponta a declarat ca se va intalni, marti, la Guvern, cu reprezentantii sindicatelor din educatie, carora le-a transmis ca nu vrea ca anul scolar sa inceapa cu proteste si ca "merg in acelasi ritm cu cei din sanatate".
"Ma vad cu cei din educatie, pentru ca asa le-am promis, am spus: nu incepem cu proteste anul scolar, dar ne asezam la masa si mergeti in acelasi ritm cu cei din sanatate, cu care chiar sunt de acord si in care aveau dreptate si, mai pe scurt, problemele de zi cu zi le rezolvam la Guvern foarte bine", a declarat, marti, Victor Ponta inainte de sedinta BPN al PSD.

In 24 august, la finalul discutiilor care au avut loc la Guvern pe tema majorarii salariilor din educatie, ministrul Sorin Cimpeanu a declarat ca au fost avansate mai multe variante de calendar si procente, dar s-a convenit o amanare a discutiilor pana in 15 septembrie, cand vor putea fi "elemente concrete".

La randul lor, reprezentantii sindicatelor din educatie au declarat atunci ca a avut loc o prima etapa a negocierilor si inca nu s-a stabilit ceva. Cu toate acestea, ei au apreciat disponibilitatea la dialog aratata de Executiv.

Propunerile de majorare a salariilor din educatie au fost discutate intr-o intalnire la care au luat parte reprezentanti ai sindicatelor, premierul Victor Ponta si ministrii Educatiei, Finantelor si Muncii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.