Victor Ponta si Gabriel Oprea au transmis mesaje de solidaritate fata de SUA, cu ocazia comemorarii victimelor atacurilor din 11 septembrie, Ponta afirmand ca victimele tragicului eveniment nu vor fi uitate, iar Oprea precizand ca e nevoie de intarirea capacitatilor pentru combaterea terorismului.

"Suntem alaturi de poporul american de Ziua Patriotilor, in comemorarea evenimentelor tragice care s-au desfasurat acum 14 ani in SUA, pe 11 septembrie 2001. Doar prin solidaritate poate fi descoperita puterea de a merge mai departe, dar amintirea victimelor inocente nu va fi uitata niciodata!", a scris premierul Victor Ponta, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul Gabriel Oprea spune ca toate tarile care impartasesc valorile democratiei au fost angrenate intr-un razboi contra terorismului, "un razboi pe care inca nu l-am castigat, dar in care suntem hotarati sa luptam pana la capat". "Atacurile din Statele Unite si mai recentele atacuri din tarile europene ne-au aratat ca terorismul poate lovi oriunde si oricand si ca nicio tara nu este pe deplin aparata impotriva acestui flagel. Intensificarea cooperarii cu partenerii nostri strategici si intarirea propriilor capacitati de interventie sunt esentiale pentru prevenirea sau contracararea altor tragedii", spune Oprea, potrivit unui comunicat de presa al MAI.

Si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a scris pe Facebook ca a comemora victimele atentatelor comise in SUA, in urma cu 14 ani, este un mod de a celebra lumea civilizata si valorile democratiei, adaugand ca terorismul ramane o amenintare la adresa cetatenilor, scrie MEDIAFAX. "In urma cu 14 ani, o lume intreaga era zguduita de fenomenul care si astazi reprezinta o amenintare la adresa vietilor cetatenilor nevinovati:. Vietile pierdute in numele unui scop meschin si bolnav au reprezentant semnalul de alarma cu privire la pericolul ascuns, care ne poate afecta pe oricare dintre noi. Comemorarea victimelor acestei tragedii ramane omagiul lumii civilizate fata de valorile care stau la baza societatilor democratice: libertate, solidaritate, umanitate", a scris presedintele Camerei Deputatilor, pe pagina sa de Facebook.

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti comemoreaza vineri victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, specificand ca in fiecare an "incercam sa schimbam in bine lumea in care traim". "Azi comemoram victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Ne amintim ce s-a intamplat, ne gandim la victime, la familiile lor si la supravietuitori si actionam pentru cei de langa noi. In fiecare an, pe 11 septembrie, in amintirea patriotilor nostri, incercam sa facem o fapta buna, sa ajutam pe cineva, sa schimbam in bine lumea in care traim", a postat Ambasada SUA din Romania pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.