Agentia Nationala de Integritate a solicitat Curtii de Apel Constanta extinderea actiunii de control privind diferenta nejustificata intre averea dobandita si veniturile realizate de fostul primar Radu Mazare, ANI identificand o suma de 779.057 de euro in depozite deschise la o banca din Israel.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), institutia a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Constanta ”extinderea actiunii de control cu privire la diferenta nejustificata intre averea dobandita si veniturile realizate de Radu Mazare”, in conditiile in care inspectorii de integritate au identificat suma de 779.057 de euro, ”reprezentand mai multe depozite intr-un cont deschis de catre acesta la o unitate bancara din Israel, sucursala Netanya”.

Depozitele bancare respective nu au fost mentionate in declaratiile de avere completate de Radu Mazare, in perioada 2008 - 2012, arata ANI.

Si in 23 iunie, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Constanta inceperea actiunii de control cu privire la o diferenta nejustificata, in cuantum de 137.570 de euro si 143.818 de lei, intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada in care Mazare a fost primar al Constantei, respectiv iunie 2008 - mai 2015.

”Astfel, in urma datelor si a informatiilor transmise de institutiile competente pana in prezent, diferentele cu caracter nejustificat raportate la averea dobandita si veniturile realizate de catre Radu Mazare totalizeaza 916.627 euro si 143.818 lei”, arata ANI.

Citeste si:
VIDEO Două persoane surprinse făcând sex într-o mașină oficială ONU
VIDEO Două persoane surprinse...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Radu Mazare este in prezent cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. In acest dosar, Mazare a fost arestat preventiv in 2 aprilie, iar in 24 iunie Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, definitiv, ca fostul edil sa fie cercetat sub control judiciar.

In 6 aprilie, Mazare a fost suspendat din functia de primar al Constantei, prin ordin al prefectului, iar in 22 mai el si-a dat demisia din functie De asemenea, el a renuntat la calitatea de membru al PSD.

Mazare a fost primar al Constantei din anul 2000, cand a candidat ca independent, reusind sa-l invinga in turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Balta, cu 66% din sufragiile electoratului constantean. A fost singura data cand Mazare a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Incepand cu 2004, el a castigat din primul tur toate alegerile pentru Primaria Constanta, ajungand la cel de-al patrulea mandat, scrie MEDIAFAX.

Conform ultimei declaratii de avere, din iulie 2014, Radu Mazare detine o cota parte de patru la suta din doua terenuri in Bucuresti, unul de 24,16 metri patrati, iar celalalt de 35,68 metri patrati, cumparate in 2009, impreuna cu mai multe persoane. De asemenea, primarul are o suprafata de 1,7 hectare de teren in Madagascar, luat in anul 2012 in concesiune cu fratele sau Mihai, precum si un apartament in Bucuresti, cu o suprafata de 184,43 metri patrati, cumparat in 2013.

Citeste si:
PNL a construit un buget conservator
Florin Citu: Romania nu va...

Radu Mazare are si doua autoturisme - un Jeep Willys fabricat in 1968, si un Jaguar fabricat in 1974, la rubrica mod de dobandire fiind scris ”factura”. Radu Mazare detine si o salupa si o remorca pentru transportul acesteia. Totodata, primarul Constantei are un cont cu 4.629 de euro si o suma cash de 290.000 de euro, precum si doua carduri de credit fara cash colateral.

De asemenea, in declaratia de avere sunt trecute si patru imprumuturi acordate de Radu Mazare, fiind vorba despre o suma de 600.000 de euro data lui Ioanis Poulos Szantzikas si trei imprumuturi catre SC Xenoti SRL, in valoare de 16.499 de lei, 47.695 lei si 42.060 de dolari.

In schimb, Radu Mazare a primit o parte din imprumutul acordat SC Nisipuri SA, respectiv 13.435 de lei, dar aceasta societate mai trebuie sa ii restituie edilului 1.612.875 lei dintr-un imprumut acordat in trecut. De asemenea, primarul detine in continuare actiuni la mai multe societati comerciale.

In ultimul an fiscal, Radu Mazare a incasat o indemnizatie de primar de 32.235 de lei, dar si 80.000 de euro din vanzarea unor actiuni catre Enterprises Inc of Moravia Grecia.

Citeste si:
„Taxă de solidaritate” pentru românii cu venituri de peste 3.200...
„Taxă de solidaritate” pentru...

In ultima declaratie de avere, primarul Constantei mentioneaza ca nu are bijuterii, obiecte de arta si de cult ale caror valoarea insumata sa depaseasca 5.000 de euro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.