Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, arestat pentru luare de mita, sta in aceeasi celula din Arestul Central al Politiei Capitalei cu Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de inchisoare in cazul rapirii jurnalistilor in Irak, potrivit unor surse judiciare.

Sorin Oprescu a fost incarcerat in Arestul Central al Politiei Capitalei intr-o celula cu sase barbati, printre care si Mohammad Munaf, au spus sursele citate. Potrivit acelorasi surse, colegii de camera ai primarului Capitalei nu sunt considerati infractori periculosi, majoritatea fiind arestati pentru infractiuni economice.

Cu toate ca Sorin Oprescu a avut dreptul la o prima vizita de cand a fost introdus in arest, acesta nu a fost vizitat de nicio ruda. Conform regulamentului Arestului Central al Capitalei, miercuri, este zi de vizita pentru arestatii al caror nume incepe cu litera O. Astfel, miercuri, Sorin Oprescu ar putea fi vizitat de apropiati, scrie MEDIAFAX.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sambata seara, de la seful unei institutii din subordine, 25.000 de euro, bani ce proveneau de la patru denuntatori.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, la zece ani de inchisoare in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci), a fost adus, pe 27 august, in Romania si plasat in arest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.