Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca in Romania ”nu exista niciun fel de presiune a unui val migrationist”, sustinand ca datele prezentate de MAI arata ca numarul imigrantilor veniti in Romania in acest an nu a crescut fata de anul trecut.

”Zeci de mii de imigranti au intrat in Uniunea Europeana, au aparut probleme de logistica, de principiu, pentru ca a fost incalcat Spatiul Schengen si acesti refugiati practic au bulversat intreaga arhitectura. Discutiile au devenit foarte aprinse si pe buna dreptate (...)”, a declarat presedintele, spunand ca ”pe acest fond au aparut speculatiile”.

Iohannis a sustinut ca ”in Romania nu exista niciun fel de presiune a unui val migrationist”. ”In Romania nu exista niciun fel de presiune a unui val migrationist. Nu avem un aflux semnificativ de refugiati”, a afirmat Iohannis.

El a precizat ca a cerut Ministerul Afacerilor Interne o situatie comparativa cu anul trecut privind numarul imigrantilor care au ajuns in Romania, iar ”cifrele sunt cam aceleasi”, relateaza MEDIAFAX. ”Nu se constata o crestere a numarului de refugiati”, a adaugat presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.