Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca Parlamentul trebuie sa modifice urgent legea pentru a elimina "abuzurile unor magistrati", adaugand ca "nu este admisibil ca stabilitatea unui politician sa atarne de declaratiile vreunui denuntator".

"Parlamentul trebuie sa adopte masuri legislative care sa elimine neregulile si abuzurile unor magistrati si interferenta neavenita in actul de Justitie a unor institutii din afara autoritatii judecatoresti", a spus Tariceanu, presedintele Senatului lansand o invitatie catre toate partidele parlamentare la negocieri pentru adoptarea unui program legislativ de urgenta privind justitia.

"Doresc sa fie limpede: lupta anticoruptie trebuie continuata, dar nu e admisibil ca stabilitatea in functii inalte si reputatia politicienilor sa atarne de declaratiile vreunui denuntator aflat, eventual, in penitenciar si care ar spune orice ca sa mai scape din pedeapsa", a spus Tariceanu, potrivit unui comunicat de presa emis de Senat.

Referitor la cazul primarului general Sorin Oprescu, presedintele Senatului a spus ca ar putea gasi tot felul nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu, scrie MEDIAFAX. "As putea sa ma transform in detectiv amator si sa gasesc tot felul nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit, daca DNA a intocmit de 2 ani dosare penale pe numele lui Oprescu, pentru ce a asteptat atat, daca Oprescu a luat mita 1 milion de euro in mai multe transe, asa cum declara un denuntator aflat in cercetare penala. Din nou, de ce a asteptat DNA atata vreme? Cum de fostul presedinte si camarila sa nu prea sunt deranjati de DNA si isi fac planuri sa revina la putere?", a mai spus Taricenau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.