Viceprimarul Dan Darabont (PSD) a declarat, luni, ca Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) se afla intr-o situatie de avarie, inclusiv in imposibilitatea de a plati salariile, astfel ca liderii grupurilor din Consiliul General se intalnesc cu prefectul Paul Petrovan la ora 14.00.

Dan Darabont a aratat ca PMB a ajuns intr-o situatie de avarie deoarece nu exista ordonator principal de credite, nu exista nici director economic, deci nimeni nu poate sa semneze pentru o suma mai mare de un milion de lei.

"Pe termen foarte scurt, zilele acestea, trebuie sa se plateasca salariile, atat ale functionarilor din primarie, cat si pentru angajatii RATB si RADET. Deci discutam despre peste 20.000 de persoane. Multe dintre aceste 20.000 de familii se bazeaza pe acest salariu ca unica sursa de venit. Deci trebuie urgent sa gasim o solutie pentru conducerea executiva a primariei si pentru delegarea tuturor atributiilor si obligatiile aferente", a spus Dan Darabont.

Acesta a precizat ca, pentru luni, la ora 14.00, este stabilta o intalnire a liderilor grupurilor politice din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) cu prefectul Capitalei, Paul Petrovan, in care se va cauta o solutie rapida pentru a putea fi convocat CGMB, care sa desemneze, conform legii, pe unul dintre viceprimari pentru a asigura interimatul.

Viceprimarul a explicat ca doar Consiliul General este cel care poate scoate municipalitatea din impas printr-o hotarare de delegare de competenta.

In intalnirea de la ora 14.00, ar urma sa se stabileasca un calendar de lucru pentru aceasta saptamana care sa includa inclusiv plenul CGMB, in care sa se voteze conducerea executiva a primariei, scrie MEDIAFAX.

Intrebat daca are mai multe sanse el sau viceprimarul Cornel Pieptea, Darabont a spus ca trebuie lasata "orice aroganta politicianista" pentru ca principaul obiectiv trebuie sa fie organizarea pentru a putea trece cu bine de lunile de iarna. Darabont a amintit ca PSD este minoritar in CGMB, avand doar 13 consilieri din totalul de 54.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
reConstruct Forum 2023: Cât mai avem de așteptat până când...
reConstruct Forum 2023: Cât...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.