Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica, in urma sedintei senatorilor social-democrati, ca partidul il va sustine pe Ilie Sarbu in functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, precizand ca decizia i-a apartinut lui Sarbu, care vrea sa renunte la politica.

"I-am anuntat pe colegii mei din grup ca va avea sustinerea si a partidului pentru a ocupa un post de vicepresedinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru ca PSD nu isi permite sa propuna intr-o functie oameni care nu au experienta sau oameni de care nu suntem siguri ca-si pot gestiona cum trebuie responsabilitati", a declarat Liviu Dragnea, adaugand ca atat el cat si colegii sai au "mare incredere" in Ilie Sarbu.

Dragnea a tinut si sa respinga informatiile potrivit carora el ar fi cerut retragerea lui Sarbu din aceasta functie, afirmand ca decizia i-a apartinut senatorului. "Mi-a spus ca ar vrea sa isi incheie cariera politica in acest fel, ar vrea sa mearga la Curtea de Conturi. A fost decizia dumnealui, dincolo de toate zvonurile care au iesit pe surse, decizie pe care eu i-am spus-o si personal si public ca o sustin", a explicat liderul interimar al PSD.

Dragnea a mai spus ca experienta politica, dar si experienta in fruntea institutiilor pe care le-a mai condus il recomanda pe Ilie Sarbu pentru a deveni vicepresedinte al Curtii de Conturi, precizand ca acesta "poate gestiona o functie de o asemenea importanta". "Ii multumesc domnului Ilie Sarbu pentru modul cum a gestionat pozitia de lider de grup. A contat foarte mult partid, a fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experienta politica cu multa substanta, un om cu anvergura, cu foarte multa pricepere", a mai spus Dragnea.

Dupa retragerea lui Ilie Sarbu de la sefia grupului PSD din Senat, duminica senatorii social-democrati l-au ales in aceasta functie pe Mihai Fifor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.