Fostul presedinte Traian Basescu spune ca, in momentul de fata, sunt "prea multi judecatori timorati", care trebuie incurajati sa fie de acord sau nu cu rechizitoriile procurorilor, adaugand ca a vazut "destule" astfel de documente care "sunt editoriale, fara probe".

"A fost o perioada cand au trebuit incurajati profund procurorii pentru a avea curaj sa deschida dosare, am uitat insa ca justitia o fac judecatorii. Din pacate, in momentul de fata avem prea multi judecatori timorati, ei trebuiesc incurajati, sa aibe curaj sa fie de acord sau sa nu fie de acord cu rechizitoriul procurorilor. Am vazut destule rechizitorii care, vorba maestrului Cristoiu, sunt editoriale, fara probe, sunt doar pareri si am vazut si instante care n-au avut curaj sa treaca peste punctul de vedere al procurorilor", a declarat, duminica, la Conferinta Regionala Centru a PMP de la Alba Iulia, Traian Basescu.

El a adaugat ca, asa cum la vremea respectiva a trebuit sa se militeze pentru intarirea autoritatii si autonomiei procurorilor, acum trebuie facut acelasi lucru pentru intarirea autoritatii si autonomiei judecatorilor, scrie MEDIAFAX.

"De fapt, judecatorul face justitia, avocatul, procurorul sunt parte a sistemului de justitie, dar Dumnezeul justitiei este judecatorul si cred ca a venit vremea sa facem o politica de incurajare a judecatorilor, de incurajare sa aplice legea si de incurajare sa nu fie timorati de campaniile televizate", a afirmat Traian Basescu.

Potrivit acestuia, este "o realitate" ca multi magistrati sunt timorati de campanii de presa, el facand referire la postul de televiziune Antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.