Presedintele Klaus Iohannis spune, in mesajul transmis cu ocazia celei de-a zecea editii a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania, ca "suflul miscarii studentesti autentice" a reinviat in acele momente de "criza profunda", iar educatia trebuie sa fie un pilon al Romaniei puternice.

"Studentii romani au participat direct la Revolutia din decembrie 1989, multi dintre ei devenind eroi sau martiri. Suflul miscarii studentesti autentice si libere a reinviat in acele momente de criza profunda. In diferite forme de organizare, studentii romani au participat activ la tranzitia catre o societate democratica, pastrand vie flacara sperantei intr-o societate mai buna, atat la nivelul intregii tari, cat si in fiecare centru universitar sau in fiecare universitate din Romania", se arata in mesajul presedintelui Romaniei, transmis luni, cu ocazia celebrarii a 15 de ani de existenta a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si a celei de-a zecea editii a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR).

Presedintele apreciaza importanta implicarii studentilor atat in reforma sistemului de invatamant superior romanesc, cat si in transformarea democratica a societatii. "Imi doresc sa ramaneti in continuare la fel de motivati si implicati in transformarile necesare, pentru ca educatia sa reprezinte in mod real un pilon solid al Romaniei puternice", spune Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Seful statului mai spune ca, prin colaborarea cu autoritatile publice, miscarea studenteasca a dat dovada de "viziune, maturitate si forta de schimbare", calitati "esentiale in construirea unui sistem de invatamant superior de calitate, care sa faciliteze atingerea potentialului maxim al fiecarui cetatean roman si mai ales al tinerilor, indiferent de mediul de provenienta sau de caracteristicile personale".

"In curand vom celebra 100 de ani de unitate si modernitate a statului roman. De asemenea, in 2019 Romania isi va asuma pentru prima data Presedintia Consiliului European. Aceste doua momente arata ca destinul Romaniei moderne este direct, indisolubil legat de misiunea si apartenenta sa europeana. Faptul ca aceasta federatie este membru cu drepturi depline in Organizatia Europeana a Studentilor constituie recunoasterea independentei, legitimitatii si a reprezentativitatii ANOSR, pastrate de-a lungul intregii sale existente, precum si o oportunitate de fructificare a potentialului sau in pregatirea evenimentelor din anul 2019", se mai arata in mesajul semnat de seful statului.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.