Romania nu este o tinta a Rusiei, pentru ca este membra NATO si un atac la adresa Romaniei inseamna un atac la adresa NATO, a declarat, sambata, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

"In calitatea de membru al Aliantei Nord-Atlantice, Romania este in perfecta siguranta, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii", c a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV.

Insa, Aurescu a precizat ca trebuie tratate cu atentie intregul "complex al situatiei de securitate"din vecinatate, "inclusiv astfel de mesaje", declarandu-se convins ca "Romania nu va fi o tinta a unor eventuale lovituri preventive ale Federatiei Ruse, pentru ca asta ar insemna un atac impotriva unui aliat NATO".

In acelasi context, ministrul de Externe a declarat ca sistemul antiracheta de pe teritoriul Romaniei, "care este amplasat intr-o baza romaneasca, consacra def apt o prezenta pe termen lung a Statelor Unite in Romania, ceea ce reprezinta o garantie a faptului ca Romania nu se mai intoarce intr-o alta sfera de influenta", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.