Primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, spune ca statiunea Mamaia "nu va muri", chiar daca a existat un moment de "inghetare" in ce priveste evenimentele, insa precizeaza ca nu este rolul Primariei sa le initieze, iar el nu va urca "nici pe scena, nici pe car alegoric".

Decebal Fagadau a declarat jurnalistilor, vineri, la finalul sedintei Consiliului Local, ca rolul Primariei nu este de a initia evenimente in Mamaia, ci de a facilita organizarea acestora, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vreau sa-i asigur pe toti operatorii economici din Mamaia si pe turisti ca statiunea nu este una care va muri, doar ca ordinea prioritatilor a fost schimbata. In momentul de fata in statiunea Mamaia se desfasoara evenimente. A fost un moment de recul, de inghetare, in care toata lumea avea asteptari si astepta de la cineva sa faca aceste evenimente. Rolul Primariei nu este acela de a initia aceste evenimente, ci de a facilita organizarea de evenimente. Vom face in continuare o promovare a evenimentelor si vom sustine orice inseamna eveniment care are ca obiectiv extinderea duratei sezonului"
, a afirmat Decebal Fagadau.

El a precizat insa ca nu va urca pe nicio scena si nici pe un car alegoric. "Pe mine nu ma veti vedea nici pe scena, nici pe car alegoric, pentru ca nu acesta este rolul meu. Cred ca de promovare trebuie sa se ocupe agentii specializate de promovare si, daca putem intelege ca cei care trebuie sa determine soarta statiunii Mamaia sunt in primul rand cei care au active, cei care isi desfasoara activitatea in statiunea Mamaia, atunci cred ca putem merge mai departe. Daca nu, mi-e teama ca asteptarile dansilor nu vor fi urmate si de o actiune din partea noastra, pentru ca fiecare trebuie sa-si faca treaba", a explicat primarul interimar al Constantei.

Intrebat daca este multumit de ceea ce se intampla in prezent in Mamaia, Fagadau a spus ca este incantat de incasarile agentilor economici, in crestere cu 15 la suta fata de anul trecut, dar nu si de cei care isi desfasoara activitatea pe promenada din Mamaia.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

"De cifre si de cifrele de business sunt multumit pentru ca, dincolo de aceasta temere sau chiar mici jelanii punctuale, in statiunea Mamaia cifrele au crescut cu 15 la suta fata de anul trecut. De modul in care arata promenada nu va pot spune ca sunt multumit, ci chiar sunt total dezamagit de modul in care agentii economici au inteles sa transforme statiunea intr-o extensie a Satului de Vacanta. Practic, s-au mai linistit lucrurile in Satul de Vacanta si au invadat statiunea. (...) Vad tot felul de tonete de popcorn sau porumb fiert care se muta dintr-o parte in alta. Pe cei care nu au autorizatie ii amendeaza o data, ii amendeaza a doua oara. Asta nu inseamna ca, daca nu comunicam aceste lucruri, ele nu sunt in atentia noastra. Poneii nu au fost autorizati, au fost confiscati cred ca 10 ponei pana acum", a mentionat Decebal Fagadau.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

El a spus ca va avea o intalnire cu institutii ale statului si cu Politia Locala pentru a gasi solutii ca sa fie rezolvata aceasta situatie, considerand ca este nevoie de un regulament de functionare pentru statiunea Mamaia.
"Trebuie sa fie un regulament al statiunii pentru ca sa stai si sa nu te implici si sa astepti ca cineva sa faca promovare, cineva sa faca infrastructura, cineva sa finanteze evenimentele, cineva sa le faca pe toate si tu sa fii doar beneficiar, nu cred ca este o atitudine ce se va regasi in viitorul statiunii Mamaia", a spus Decebal Fagadau.

Raspunzand unei intrebari, el a spus ca principalele trei probleme ale municipiului Constanta sunt faptul ca diverse proiecte, care vin din diferite medii, nu fac parte dintr-o strategie coerenta de dezvoltare, aspectul orasului si numarul redus de oameni care sa urmareasca respectarea regulilor, precizand ca isi doreste reinstaurarea regulilor "nu intr-un spirit agresiv, ci de normalitate", scrie MEDIAFAX.

"Va spun ca sunt nemultumit de aspectul orasului, dar inteleg, obiectiv, si cauzele. Reducerile bugetare, faptul ca noi nu am fost nesabuiti sa aruncam banii in panselute, cum au facut in Bucuresti, si am preferat o politica bugetara prudenta ne-a permis ca anul trecut sa incheiem anul cu excedent, ca si acum doi ani, ca si acum trei ani, sa nu avem arierate si sa nu fim catalogati ca un oras cu risc bugetar. Dar asta are si o consecinta. Faptul ca astazi orasul arata prafuit, ca bordurile nu sunt cele pe care ni le-am dori... Toata lumea se teme de acest cuvant, «bordura», dar el vine sa defineasca o limita clara si da o nota de siguranta si de civilizatie intre ceea ce inseamna carosabil, pietonal, velo. Poate va suna ciudat, dar mi-as dori sa ajung sa schimb bordurile, chiar asumandu-mi tot paralelismul cu Videanu"
, a afirmat Decebal Fagadau.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.