Premierul Ponta a declarat, miercuri, ca respingerea propunerii pentru Transporturi de catre Iohannis este o chestiune de "ambitie", adaugand ca presedintele nu are competenta necesara sa evaluze nominalizarea si nu poate refuza a doua propunere pe care PSD o va face.

"M-am obisnuit cu chestia asta de la Traian Basescu. Iohannis e profesor de istorie, e competent sau ce? Ma indoiesc ca Iohannis este specialist in Transporturi", a comentat Ponta.

El a amintit ca, potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, orice alta propunere va face presedintele va trebui sa o accepte. "Portofoliul este a PSD. Maine la CEx se va stabili cine va fi", a mai spus Ponta. "Ma gandeam pe cine a avut PNL la Transporturi...Ludovic Orban. Hai sa fim seriosi. Cred ca este de o mie de ori mai cinstit Fifor", a mai declarat Ponta.

Presedintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor in functia de ministru al Transporturilor, intrucat persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare, informeaza Administratia Prezidentiala.

Propunerea lui Ponta pentru Transporturi, respinsa de Iohannis

Seful statului i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare prin care il informeaza cu privire la decizia de a respinge propunerea pentru ministerul Transporturilor, intrucat "persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor", scrie MEDIAFAX.

Presedintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului.

De asemenea, Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, presedintele poate respinge o singura data, motivat, propunerea de numire a unui ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.