Liderii Aliantei Liberalilor si Democratilor, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, ii cer presedintelui Klaus Iohannis promulgarea Codului Fiscal, pe motiv ca retrimiterea actului normativ la Parlament, spre reexaminare, ar fi "un semnal extrem de negativ" pentru mediul de afaceri.

Cei doi lideri sustin ca presedintele Iohannis ar da dovada de "partizanat politic" daca ar respinge proiectul si atrag atenta asupra faptului ca au trecut aproape 20 de zile, cat prevede Constitutia pentru promulgarea legii. "Noul Cod Fiscal nu trebuie sa fie obiectul bataliei politice. Este un Cod Fiscal al romanilor si pentru romani. Este un Cod Fiscal sprijinit de mediul de afaceri. Propune o agenda de masuri economice liberale care continua masurile economice de centru-dreapta din ultimul an – cum a fost reducerea CAS cu 5 pp – care a dus ca Romania sa aiba cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana. Pe baza tuturor acestor argumente, consideram ca exista o singura optiune benefica pentru Romania: promulgarea noului Cod Fiscal", se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de cei doi lideri ALDE.

Tariceanu si Constantin mai sustin ca "nepromulgarea acestei legi si intoarcerea ei in Parlament ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri" si ar ridica semne de intrebare asupra "implicarii partizane" a presedintelui de partea PNL, care a criticat vehement actul normativ.

Luni, liderii coalitiei de guvernare au luat in discutie posibilitatea ca presedintele Klaus Iohannis sa trimita Codul Fiscal spre reexaminare Parlamentului, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, fiind rezervat cu privire la convocarea unei sesiuni parlamentare de urgenta in acest scop. "In mare am discutat si aceasta posibilitate, tind sa cred ca nu se va ajunge in aceasta situatie, dar in cazul in care va fi retrimis in Parlament Codul Fiscal, atunci nu ne ramane decat sa ne mobilizam si sa actionam conform procedurilor pe care le stiti.Va urma probabil o convocare a Parlamentului, dar nu stiu sa va spun pentru ca suntem in plina vacanta de vara, trebuie sa luam cu o anumita rezerva posibilitatea convocarii unei sesiuni parlamentare de urgenta pentru a dezbate si a adopta inca o data Codul Fiscal. Trebuie vazut daca reusim sa facem acest lucru acum sau la toamna, dar ar fi bine sa discutam aceasta situatie numai dupa ce presedintele se pronunta pe Codul Fiscal", a spus presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, dupa sedinta coalitiei.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Tariceanu a adaugat ca s-a intalnit cu o serie de reprezentanti ai mediului de afaceri, care i-au transmis ca asteapta cu nerabdare sa fie promulgat Codul Fiscal, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.