Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la dejunul oficial oferit de regele Felipe al VI-lea si regina Letizia, ca nu poate exista o Europa divizata intre nord si sud, intre tarile euro si non-euro, subliniind, totodata,ca Romania conteaza pe sprijinul Spaniei pentru aderarea la Schengen si la euro.

"Statele noastre impartasesc aceasi optiune pentru o Europa unita si solidara, o Europa pentru cetateni. Nu poate exista o Europa divizata intre nord si sud, intre tarile euro si tarile non-euro. Impreuna suntem mai puternici. Romania conteaza pe sprijinul Spaniei pentru desavarsirea integrarii sale europene prin aderarea la spatiul Schengen si, atunci cand conditiile vor fi propice, la zona euro", a afirmat presedintele Klaus Iohannis, in discursul tinut la dejunul oficial oferit de regele Felipe al VI-lea si sotia sa, regina Letizia.

Totodata, seful statului a subliniat ca Spania se bucura de multa apreciere in randul romanilor.

"Dincolo de distanta geografica, afinitatea romanilor fata de tara noastra vine din apropierea de limba, cultura si civilizatie, din evolutiile istorice si valorile comun impartasite. Imediat dupa Revolutia din 1989, Spania a sprijinit, pornind de la propria experienta pe calea democratiei, aderarea Romaniei la NATO si UE, iar poporul roman a primit cu gratitudine aceasta sustinere. Doresc sa salut contributia majestatii sale Regele Juan Carlos I la dezvoltarea relatiei bilaterale si a apropierii dintre noi", a spus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

El a transmis multumiri Spaniei pentru deschiderea cu care romanii sunt primiti in aceasta tara. "Astazi, relatia dintre noi are fundamente intarite. Ma refer la comunitatea de romani din Spania. Cei aproximativ un milion de concetateni ai nostri care traiesc, studiaza si muncesc aici contribuie la dezvoltarea Spaniei", a declarat presedintele Klaus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.